Gjermund Erikstein-Midtbø i NRK Buskerud får pris for sin nynorskbruk. Foto: Chris Carlsen / NRK Buskerud

NRKs Gjermund Erikstein-Midtbø får mediemålprisen

Har ei god og trygg språkføring, ifølge juryen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalist i NRK Buskerud, Gjermund Erikstein-Midtbø, er tildelt Alf Helleviks mediemålpris for 2019, melder NRK Buskerud i en e-post til Journalisten.

Prisen skal skal gå til yngre faste nynorskbrukere i radio og TV som legger vekt på å dyrke et normalisert nynorsk talemål.

Prisen ble delt ut på årsmøtet i Det norske Samlaget torsdag kveld, og er på 25.000 kroner.

Juryen skriver blant annet dette i sin begrunnelse:

«27-åringen får prisen både fordi han har ei god og trygg språkføring, og fordi han har synt eit sterkt engasjement for nynorsken i arbeidet som fast tilsett journalist i NRK Buskerud».

Erikstein-Midtbø sier selv at han synes det er veldig stas å få en slik pris.

– Nynorsk og dialekta mi er veldig viktig for meg, og er noe jeg er bevisst på å holde på. Kanskje spesielt fordi jeg både jobber i og er fra et område der både nynorsken og dialekta dessverre forsvinner mer og mer, sier han, ifølge e-posten fra NRK Buskerud.

– Da er det veldig moro å høre at en har blitt lagt merke til. En slik pris gir ekstra inspirasjon til å kjempe videre for mer nynorsk i NRK, spesielt på nett, sier han.

Redaktør for NRK Buskerud, Chris Carlsen, sier det både er en stor anerkjennelse både for Erikstein-Midtbø og for hele redaksjonen.

Powered by Labrador CMS