Arne Jensen. Foto: Birgit Dannenberg
Arne Jensen. Foto: Birgit Dannenberg

Arne Jensen: – Underlig

Forsvarerets behandling av Stormark er et dårlig tegn, mener Redaktørforeningen.

Publisert Sist oppdatert

Assisterende generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening har sett gjennom korrespondansen mellom Forsvaret og Alfa, og han har ikke sett lignende fra et statlig organ tidligere. Jensen gjør det klart at han ikke har sett den endelige saken, som publiseres over 19 sider i Alfa til mandag.

Jensen sier han har forståelse for at forsvarssjefen må foreta en viss sortering av pressehenvendelsene så han ikke blir sittende i intervjuer hele dagen.

– Det er begripelig, men ikke måten forsvaret har nærmet seg dette på. Det er snarere veldig rart, sier han og viser til at forsvaret stiller spørsmål om Stormarks selskapsform, at de ønsker å sikre seg mot at innholdet ikke skal gjengis hos andre enn den umiddelbare oppdragsgiveren og at de spør etter kildeopplysninger.

– Dette er en måte å forholde seg til dette som smaker av at de forsøker å gjøre det så vanskelig som mulig. Det oser i hvert fall ikke velvilje.

Tastetrykk

At Forsvaret spør hvem Stormark er og hvem han jobber for, synes Jensen er rart, for i dagens teknologiske samfunn ligger slike opplysninger om folk et tastetrykk unna. Og i hvert fall i Forsvaret, sier han, har de sikkert en eller flere folk med kompetanse som gjør at de rask kan finne denne informasjonen.

– Det er underlig og betenkelig at det skal være så komplisert som de gjorde det. Spørsmålet er om dette er en betegnende måte for forsvaret å håndtere henvendelser med flere vanskelige spørsmål. I så fall er det et dårlig tegn.

Powered by Labrador CMS