En rekke demonstranter møtte opp for å protestere mot rettssaken mot Khaled Drareni.
En rekke demonstranter møtte opp for å protestere mot rettssaken mot Khaled Drareni.

Algeries president anklager pressefrihetsorganisasjon for destabiliseringskampanje

Raser mot Reportere uten grenser.

Publisert

Algeries president Abdelmadjid Tebboune anklager pressefrihetsorganisasjonen Reportere uten grenser (RSF) for forsøk på å destabilisere landet.

Bakgrunnen er en kampanje fra RSF mot fengslingen av sin korrespondent i den algeriske hovedstaden Alger. Khaled Drareni ble 15. september dømt til to år i fengsel for sin dekning av massedemonstrasjonene som til slutt tvang den mangeårige presidenten Abdelaziz Bouteflika til å gå av i fjor.

Drareni, som også jobbet for nyhetssiden Casbah Tribune og den franskspråklige TV-kanalen TV5 Monde, ble funnet skyldig i oppvigling av folkeforsamlinger og for å utgjøre en fare mot den nasjonale enhet.

Ifølge Tebboune har pressefrihetsgrupper gjort et målrettet angrep mot Algerie for å destabilisere landet. Han valgte særlig å rette sin irritasjon mot RSF, som holder til i Frankrike.

– Stater angriper oss ikke direkte, men bruker istedenfor ikke-statlige organisasjoner, uttalte Tebboune under en pressekonferanse søndag.

Tebboune insisterer at ingen i Algerie blir arrestert for artiklene de skriver, men heller for angrep på statens sikkerhet.

Powered by Labrador CMS