Alle ansatte slutter

Eier og daglig leder i Newswire, Christopher Hoelfeldt-Lund, synes det er ryddig at de ansatte har sagt opp. Ifølge ham var redaksjonen uenig i hans strategiske veivalg. Hvilken strategi? spør de ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det har lenge vært misnøye i det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire, men de siste ukene har det slått ut i full konflikt. Nå har de to redaktørene og de seks journalistene levert oppsigelse og alle slutter 31. mars neste år.

Daglig leder, eier og styreleder Christopher Hoelfeldt-Lund og de ansatte beskriver to forskjellige kulturer. Han sier det er ingen hemmeligheter i organisasjonen og selv er han en åpen mann. Ansatte beskriver en bedrift, der eier og daglig leder gir uttrykk for at bedriften er ham. De sier at de ikke kjenner til regnskap, at informasjonen er mangelfull, avgjørelser tas på bakrommet og bedriften ledes etter ad hoc-prinsippet.

De to redaktørene Ingunn Solli og Ruth Høyland Jønsrud har fungert som buffere mellom daglig leder og de ansatte. I august begynte Hoelfeldt-Lund og de to kvinnene å reforhandle om åremålene for redaktørstillingene. Forhandlingene trakk ut, blant annet p.g.a. diskusjon om karantenetid.

Så presenterte daglig leder de to redaktørene for Knut Lindh; ny redaktør innleid fra eget firma som skulle begynne to uker senere.

Advarsel til ansatte

De ansatte reagerte kraftig på at redaktørene ikke skulle fortsette i stillingene. Dessuten tvilte flere på om økonomien kunne bære en innleid redaktør, når de sliter for å få nye kunder og fulle kundeporteføljer.

De ansatte skrev brev, der de ba ledelsen forhandle videre med de to. Da de purret for å få et svar kom det i form av individuelle brev til hver enkelt. Brevene var skrevet slik at mottakerne oppfattet det som en klar advarsel om enten å være med eller finne seg noe annet å gjøre. Også muntlig skal ledelsen ha sagt at folk kunne bare slutte.

Hoelfeldt-Lund bekrefter ovenfor Journalisten at brevene til de ansatte var en advarsel.

– Hvorfor fikk de ansatte advarsel?

– Fordi brevet de skrev til meg ikke hører hjemme i en bedrift med godt samarbeid, svarer daglig leder.

– Har strukket seg langt

– At en ny redaktør ble brakt inn oppfattet jeg som en oppsigelse. Derfor sa jeg opp, sier Ruth Høyland Jønsrud. Både hun og redaktørkollega Ingunn Solli sa opp onsdag forrige uke.

Da de to hadde levert oppsigelsene sine kom raset. I tur og orden leverte alle journalistene sine oppsigelser i løpet av en snau uke. De ansatte hadde tillit til redaktørene, men ikke til daglig leder. Oppsigelsene er reelle og ikke en del av et spill, sier de. Samtlige vet at de skal ut og søke jobber i et trangt arbeidsmarked.

– Folk føler at de har strukket seg langt. Nå vil vi ut og videre, sier Henning Poulsen. Han er klubbleder i en klubb som ikke har noen fagorganisasjon i ryggen. Den nye redaktøren påpeker ovenfor Journalisten at de ansatte har opptrådt samlet, men han anser dem ikke som en klubb.

Stort gjennomtrekk

– Hvorfor har det vært stort gjennomtrekk av ansatte i Newswire?

Hoelfeldt-Lund svarer at det er naturlig i en bedrift som starter med å utvikle helt nye ideer og hvor man må stille forskjellige krav underveis, mens man utvikler firmaet. Ifølge ham bunner den aktuelle konflikten i at redaksjonen og han har vært uenige om sentrale strategiske veivalg, men han vil ikke si konkret hva det er.

– Redaksjonen fikk ikke gjennomslag for sine ønsker. Jeg synes det er veldig ryddig at de tar konsekvensen av det og sier opp, mener Hoelfeldt-Lund.

Hvilken strategi?

Verken de to kvinnelige redaktørene eller de ansatte vet hvilke strategiske veivalg sjefen henviser til. Tvert om sier de at de har etterlyst en plan for bedriften og ønsket en strategi for Newswire, som sliter økonomisk. Knut Lindh sier han er hundre prosent enig med daglig leder og styret i forhold til prosessen som har munnet ut i noen veivalg.

– Men de to redaktørene og journalistene sier de ikke vet hvilke strategiske veivalg det er snakk om.

– Det vet de veldig godt, svarer den nye redaktøren. – Jeg var godt orientert om konflikten på forhånd. Det kan godt tenkes temperaturen steg da jeg kom inn, i og med at jeg erstattet to redaktører som journalistene ville ha. Nå har vi et greit samarbeidsforhold her og er blitt enige om hvordan vi skal opptre ut mars måned.

Powered by Labrador CMS