Sjefredaktør Harald Haave i Se og Hør. Foto: Birgit Dannenberg
Sjefredaktør Harald Haave i Se og Hør. Foto: Birgit Dannenberg

Se og Hør slår sammen nett og papir

Seher får tilbake sin gamle eier.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

For nesten fem år siden lanserte Se og Hør nettstedet Seher. Litt over et år senere flyttet nettstedet ut av forlaget og over til Aller internett. Nå henter sjefredaktør Harald Haave nettet tilbake.

– Det er flere grunner til at vi gjør det. Særlig ser vi på dette som et ledd i en mer helhetlig tekning rundt merkevaren. Målet er at Se og Hør opprettholder sin posisjon som nummer én innen kjendisjournalistikken, uansett plattform, sier Haave.

Overlevelsesteknikk

Sjefredaktøren legger til at de opplever det som mer naturlig å samle alt under en ledelse. Samtidig er sammenslåingen en erkjennelse av at det stadig skiftende medielandskapet hvor bransjen går inn i en ny vekstfase, skaper behov for å utnytte mediekonsernets kraft på en bedre måte.

Ifølge Haave ble det vurdert flere varianter for hvordan samspillet mellom nett og papir kunne styrkes. Konklusjonen ble at en samlokalisering var det eneste naturlige. Dette fordi både lesere og kjendiser har trodd at Seher var en del av Se og Hør.

I startfasen vil nok medarbeiderne ikke se store endringer, men på sikt vil man jobbe mer integrert. Særlig vil det bli synlig i forhold til rendyrking av medieplattformenes særpreg.

– Vil det bli flere nyheter fra bladet rett på nett nå enn før?

– Jeg tror nok at nyheter i dag er noe helt annet enn det var for bare tre til fire år siden, og at det vi vil se fremover er at de ulike plattformene må slipe sitt særpreg. Det er nesten avgjørende for å overleve på de ulike plattformene.

Endring av bladet

– Betyr det at bladet vil bli lagt om nå?

– Jeg tror ikke det blir lagt om, men det vil nok se litt annerledes ut, svarer Haave.

Se og Hør føyer seg dermed inn i rekken av medieselskap som trekker nettet tilbake til sin opprinnelige organisasjon. Fra før har blant andre VG gjort noe tilsvarende med ved å avvikle VG Multimedia og slå virksomheten sammen med VG Papir.

Det økonomiske ansvaret blir likevel liggende i Aller internett, forteller administrerende direktør Petter Danbolt.

David Stenerud vil fortsette som redaktør for nettstedet.

Powered by Labrador CMS