SELGES: Dagbladet blir trolig solgt til danske Aller Media i løpet av kort tid. Foto: Birgit Dannenberg
SELGES: Dagbladet blir trolig solgt til danske Aller Media i løpet av kort tid. Foto: Birgit Dannenberg

Positiv til Dagblad-kjøp

Aller-klubben ser muligheter på nett.

Et salg av Dagbladet fra Berner Gruppen til Aller Media er trolig nært forestående. Klubbleder Tore Bergsaker sa til Journalisten i forrige uke at de ansatte i avisen forstår at avisen ikke kan bli stående alene.

Fremtidsrettet

Også redaksjonsklubben hos den potensielle kjøperen ser positivt på oppkjøpet. Leder Tone Rudberg sier at det fra et klubbsynspunkt alltid er positivt å bli fler.

– Også ser vi på oppkjøpet som en spennende mulighet til å konsolidere Aller Media digitalt. 

Rudberg sier Dagbladet kan hjelpe Aller med å komme opp og stå digitalt. Og at selskapene har hver sine styrker som kan komplettere hverandre ved å gå sammen.

– Vi er glad for at konsernet ser ut til å velge å bruke mye penger på dette. Det er fremtidsrettet.

Tredje størst

– Hvordan skal dere løse mulig intern konkurranse i Aller med å få eksponering på Dagbladet.no?

– Det er sikkert en vei å gå og mye å lære. Men jeg er sikker på at vi blir enige.

Dagbladet.no er ifølge TNS Gallups toppliste Norges tredje største nettsted med gjennomsnittlig over 800.000 unike brukere hver dag. Aller Medias største nettsted er Dinside.no med drøyt 140.000 daglig unike brukere. Se og Hørs nettsted følger like bak med drøyt 130.000 brukere. 

Ingen helintegrering

På spørsmål om hvordan klubblederen ser på å få papiravisen med på kjøpet, sier hun at det er en del av pakka:

– Vi håper den skal være seg så lenge som mulig. Dagbladet.no og papiravisen henger tett sammen, så det er viktig at den holder seg. Også forstår jeg at alle i Dagbladet jobber flermedialt uansett, og er ganske godt integrert. 

Rudberg sier det ikke går mot en full integrering av selskapene, men at Dagbladet fortsetter som selvstendig aksjeselskap dersom det blir oppkjøp. 

Følsomt

Det betyr at Dagblad-klubben fortsetter å eksistere, slik Aller Internett hadde egen klubb før det ble integrert i Aller Media.

Rudberg, som også sitter som ansettrepresentant i Aller Medias styre, ønsker ikke å kommentere de enkelte detaljene i forhandlingene, som pensjon.

– Det er følsomt stoff når man forhandler om et så stort kjøp.