Kritikerne mener Google-eieren på urettferdig vis har tilegnet seg dominerende posisjoner i markedet og svekket konkurrentene.
Kritikerne mener Google-eieren på urettferdig vis har tilegnet seg dominerende posisjoner i markedet og svekket konkurrentene.

Alphabet med 158 milliarder kroner i overskudd

Omsetningen økte med 41 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Googles eierselskap Alphabet hadde et overskudd på 18,9 milliarder dollar, 158 milliarder kroner, i tredje kvartal.

Overskuddet økte dermed med hele 68 prosent sammenlignet med samme kvartal året før.

Omsetningen i tredje kvartal steg med hele 41 prosent til 544 milliarder kroner. Framgangen tilskrives reklameinntekter og gode tall for selskapets skytjenester.

I 2021 vil selskapet ha 28,6 prosent av markedet for digitale reklametjenester, ifølge Emarketer, litt foran Facebooks markedsandel på 23,7 prosent.

Alphabets store overskudd kommer mens selskapet står overfor press fra myndigheter som ønsker regulering av selskapet og de andre store aktørene i bransjen. Kritikerne mener de på urettferdig vis har tilegnet seg dominerende posisjoner i markedet og svekket konkurrentene.

Også Facebook, som er presset av de samme og årsakene og også må håndtere en krise etter lekkasje av interne dokumenter med graverende innhold, har lagt fram svært gode tall denne uka, mens Twitter gikk med underskudd på grunn av et forlik med aksjeeierne.

Powered by Labrador CMS