Passasjerene på Norwegian-flyet som ble utsatt for en bombetrussel i Alta, ble lenge holdt igjen i flyet. Foto: Kevin Gonaseelan / NTB scanpix
Passasjerene på Norwegian-flyet som ble utsatt for en bombetrussel i Alta, ble lenge holdt igjen i flyet. Foto: Kevin Gonaseelan / NTB scanpix

Politiet nektet NRK å filme det bombetruede flyet i Alta

Klager saken inn til politimesteren i Finnmark.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Distriktsredaktør Robin Mortensen i NRK Finnmark skriver om situasjonen på sin Facebook-side, og har også uttalt seg til Altaposten.

I en oppsummering av NRK-uka skriver Mortensen om en faktor som gjorde dekningen av bombetrusselen mot et Norwegian-fly onsdag i forrige uke trøblete for NRK sin del:

– Politiet nektet oss nemlig utover kvelden å filme flyet fra flyplassen i Alta, selv om vi holdt oss bak sperringene politiet hadde satt opp. Dette reagerer vi sterkt på. Det finnes ingen fotolov i Norge, og det hele fremstår parodisk når vi kunne filme flyet fra sentrale utkikkspunkter i Alta et stykke fra flyplassen, skriver Mortensen på Facebook.

Ikke fått forklaring

Videre forteller han at saken er klaget inn til politimesteren i Finnmark.

Mortensen sier til Altaposten at de ikke har mottatt noen forklaring på hvorfor det brått ble lagt ned forbud mot å filme flyet.

Til avisa sier politimester Ellen Katrine Hætta at det fantes gode grunner for at politiet sa nei til filming på flyplassen:

– Av og til må vi nødvendigvis skjerme metodene våre og hvordan vi løser oppdrag. Her hadde vi et behov for å prøve å skjerme metoden som ble brukt, sier Hætta, om bombegruppas arbeid med å avklare hvorvidt det var en bombe om bord i flyet.

– Skulle fått til bedre dialog

Politimesteren mener selv at den nøyaktige bakgrunnen for fotoforbudet burde blitt forklart til journalistene på stedet.

– Det er noe vi må ta lærdom av, slik at vi får til en bedre dialog med media. Dere gjør tross alt en viktig jobb for å belyse det som skjer i lokalsamfunnene rundt omkring i det ganske land. I dette konkrete eksemplet skulle vi definitivt prøvd å få til en bedre dialog med NRK, sier Hætta til Altaposten.

Hun avviser at politiet hadde noen intensjon om å redigere mediene.

Powered by Labrador CMS