Veslemøy Hedvig Østrem blir Altinget Norges første sjefredaktør.
Veslemøy Hedvig Østrem blir Altinget Norges første sjefredaktør.

Bekrefter: Veslemøy Østrem blir sjefredaktør for Altinget

Tiltrer i juni.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter det danske mediehuset tirsdag.

Veslemøy Østrem skal stå i spissen for Altingets kommende satsing på politiske nisjemedier i Norge, melder Altinget i en pressemelding.

– Jeg er svært glad for tilliten jeg har fått. Å få lede oppstarten av et så unikt avisprosekt blir både spennende og utrolig meningsfullt, sier Veslemøy Østrem i meldingen.

Hun tiltrer i juni og starter da med å etablere redaksjonen som senere på året skal åpne Altinget i Norge.

Østrem har den «brede viften av kompetanseområder» som skal til for å bli Altingets fremste representant i Norge, mener Altingets danske toppsjef Christoph Nørgaard.

– Gjennom vår dialog har hun også vist at hun forstår og brenner for Altingets visjon om å tilby et alternativ til den eksisterende politiske journalistikken, sier Nørgaard i meldingen.

Politisk nøytralitet og høy journalistisk kvalitet er sentralt for Altinget, ifølge Nørgaard, og også Østrem trekker fram nøytralitet i pressemeldingen.

– Det er for mange store politikkområder som aldri blir gjenstand for redaksjonell oppmerksomhet. Mange redaksjoner har dessuten en sterk ideologisk forankring som preger journalistikken. Altinget med sin nøytrale posisjon kan bidra til en mer innsiktsfull og nyansert politisk samtale, sier hun i meldingen.

Da Østrem fortalte at hun forlater stillingen som nyhetsredaktør i Vårt Land i forrige uke, kunne hun kun fortelle at hun skulle til en annen lederstilling i mediebransjen, ikke hvor.

Powered by Labrador CMS