Den kjente menneskerettsadvokaten Amal Clooney kom onsdag med hard kritikk av verdensledere under en konferanse i London om pressefrihet. Foto: Reuters / NTB scanpix
Den kjente menneskerettsadvokaten Amal Clooney kom onsdag med hard kritikk av verdensledere under en konferanse i London om pressefrihet. Foto: Reuters / NTB scanpix

Amal Clooney slakter verdensledere for håndtering av Khashoggi-drapet

– Flesteparten av disse drapene blir ingen straffet for.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den kjente menneskerettsadvokaten Amal Clooney kom med hard kritikk av verdensledere under en konferanse i London om pressefrihet.

Clooney, som er Storbritannias utsending i spørsmål om pressefrihet, sa på konferansen at journalister er under angrep som aldri før.

– Flesteparten av disse drapene blir ingen straffet for, sa hun med henvisning til journalister som blir drept for arbeidet de gjør.

Samtidig la hun til at verdensledere responderte på drapet på journalisten Jamal Khashoggi med å bare trekke på skuldrene. Khashoggi ble drept i det saudiarabiske generalkonsulatet i Istanbul i fjor.

Konferansen i London ble avholdt på initiativ fra Storbritannias utenriksminister Jeremy Hunt og Canadas utenriksminister Chrystia Freeland. Hensikten med konferansen er å styrke beskyttelsen av journalister verden over. Ifølge FN ble 99 medieansatte drept på verdensbasis i 2018.

Politikere, aktivister og journalister fra mer enn 100 land deltok på konferansen. Britiske myndigheter satte imidlertid foten ned for det russiske nyhetsbyrået Sputnik og den statseide TV-kanalen RT. Begrunnelsen var at de to har en «aktiv rolle i å spre desinformasjon».

Powered by Labrador CMS