– Hvis Nationen blir solgt, vil det svekke muligheten for en selvstendig stemme basert på verdiene som bondebevegelsen er tuftet på, sier Per Olav Lundteigen.
– Hvis Nationen blir solgt, vil det svekke muligheten for en selvstendig stemme basert på verdiene som bondebevegelsen er tuftet på, sier Per Olav Lundteigen.

Advarer mot salg av Nationen

– Eiendomsrett gir som kjent også styringsrett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kunne Medier24 fortelle at Tun Media, som blant annet utgir Nationen, kan bli solgt til Amedia. Det er det ikke alle som liker.

Planene møter kraftig motstand fra Senterpartiets stortingsrepresentanter Per Olaf Lundteigen og Nils T. Bjørke, skriver Klassekampen i dag.

– Jeg vil oppfordre organisasjonene som i dag eier Nationen, om å reise seg og avvise dette salget, sier Lundteigen til Klassekampen.

– Eierne bør gå en ny runde og heller vurdere om de kan inngå en samarbeidsavtale. Når avisen kommer inn i et storkonsern, er det for sent, da kan ingen være sikre på hvordan det blir, sier partikollega Bjørke.

Han satt som leder av Norges Bondelag fra 2009 til 2014. Bondelaget er sammen med de to landbrukssamvirkene Tine og Nortura, de tre største eierne i Tun Media.

Nils T. Bjørke, stortingsrepresentant for Sp.
Nils T. Bjørke, stortingsrepresentant for Sp.

– Eiendomsrett gir som kjent også styringsrett, dette er noe vi i Senterpartiet vet fra før, sier Lundteigen.

– Hvis Nationen blir solgt, vil det svekke muligheten for en selvstendig stemme basert på verdiene som bondebevegelsen er tuftet på.

Styreleder i Tun Media, Kjell S. Rakkenes, skriver i en epost til Klassekampen at han ikke vil kommentere det han omtaler som «spekulasjoner».

Konsernsjef Anders Opdahl i Amedia har tidligere uttalt til Medier24:

– Tun Media er et flott norsk medieselskap med sterke relasjoner til viktige næringer i Norge. Utover det vil jeg ikke kommentere noe.

I tillegg til Nationen utgir Tun Media også Traktor og Norsk Landbruk, samt Bondebladet, som er medlemsavisen til Norges Bondelag.

Powered by Labrador CMS