Tor Sandø (i midten) leder iFinnmarks nysatsing Kirkenes By. Med seg har han Vilde Øinæs Pedersen og Stian Hansen. Foto: Thomas Nilsen / iFinnmark

Lanserer ny nettavis i Sør-Varanger

Amedia med flere ultralokale nettaviser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke lanserte Amedia-eide Romerikes Blad to ultralokale aviser på Romerike - MittJessheim og MittLillestrøm, i dag kan Amedia avsløre at de tenker i samme baner helt nord i landet.

«Tirsdag 1. oktober lanserte iFinnmark og Finnmarken en superlokal nettsatsing i Sør-Varanger. Nettstedet KirkenesBy.no skal gi lokalnyheter fra Sør-Varanger hver eneste dag», er budskapet i en pressemelding sendt ut tirsdag morgen.

– De siste årene har vi fått flere og flere abonnenter i Sør-Varanger, og de er digitale. Vi tar en stadig større markedsandel i kommunen, og derfor er det helt naturlig for oss å gi leserne våre et enda bedre tilbud her, sier ansvarlig redaktør i Finnmarken, Anniken Renslo Sandvik, ifølge pressemeldingen.

Kirkeneskontoret er blitt styrket med én ansatt, og består nå av tre journalister.

– Det handler om å ta leserne våre på alvor. Vi vet at de vil ha lokale nyheter fra sitt nærområde, og det skal vi gi dem, sier Sandvik.

Mangeårig journalist Tor Sandø er leder for Kirkenes By.

– Sør-Varanger er i medvind, og det skal vi gjenspeile. Vi skal følge alt det som skjer i kommunen. I bunn og grunn skal det være en nettside som Sør-Varangers innbyggere skal kunne ty til når de står opp, spiser middag, er på jobb eller leser før de legger seg, sier han ifølge pressemeldingen.

Med seg på satsingen har han journalistene Vilde Øines Pedersen og Stian Hansen, som skal veksle på å jobbe for Kirkenes By og iFinnmark.

– Jeg er veldig spent på hvordan dette blir. Dette er en utfordring og utfordringer er gøy. Det er et nytt kapittel som jeg gleder meg veldig til, sier Sandø.

Powered by Labrador CMS