Avtroppende redaktør Jan Fossen (t.v.) med ny redaktør Tor Hjelset og styreleder Kristina Fritsvold Nilsen Foto: Knut Hjertaas/Varingen
Avtroppende redaktør Jan Fossen (t.v.) med ny redaktør Tor Hjelset og styreleder Kristina Fritsvold Nilsen Foto: Knut Hjertaas/Varingen

Tor Hjelset blir ny redaktør i Varingen

Jan Fossen trer av etter 37 år i stillingen.

Publisert Sist oppdatert

Lokalavisa Varingen i Nittedal får ny redaktør i Tor Hjelset, melder avisa selv i en pressemelding.

Jan Fossen slutter ved nyttår, etter hele 37 år i stillingen.

Hjelset kommer fra stillingen som redaksjonssekretær i Frelsesarmeens blad Krigsropet. Han har også fortid i Varingen, som journalist fra 2007 til 2011 og redaksjonssjef fram til 2017.

– Hva skal man si om å overta etter en person som ikke bare har jobbet, men vært avisa i alle disse årene. Ved siden av å lede avisa i det daglige har han tatt Varingen gjennom store endringer innen journalistikken, tekniske endringer og eierstrukturer. Det er imponerende, sier Hjelset om forgjengeren.

Styreleder Kristina Fritsvold Nilsen i Varingen har veldig stor tro på nyansettelsen.

– Tor har stor kunnskap om Nittedal, han er stø på det journalistiske og har erfaring fra andre mediehus, sier hun i meldingen, og takker Fossen for innsatsen siden 1983.

– Noe som i våre dager bare må sies å være imponerende. Ikke minst med tanke på de endringer innen journalistikken, tekniske hjelpemidler og strukturer i avishusene som har vært innen bransjen på de årene, sier Fritsvold Nilsen.

– Tidene og journalistikken forandrer seg. Fra jeg begynte og frem til i dag tror jeg at jeg har vært på alle kommunestyremøter, og kanskje også komitemøter, som har vært holdt på rådhuset. Ikke bare journalistikken, men også de nye tekniske tidene med direkte overføringer, gjør at slike møter ikke lenger er der vi bruker mest tid. Og jeg tror at når jeg går av så kommer ikke jeg til å være der heller, sier Fossen selv.

Varingen ble en Amedia-avis i 2017.

Powered by Labrador CMS