Are Stokstad melder sin avgang etter syv år som konsernsjef i Amedia.
Are Stokstad melder sin avgang etter syv år som konsernsjef i Amedia.

Går av: – Ingen er vel overrasket over at jeg gjør dette, men jeg tror alle ble overrasket over at jeg gjorde det nå

Are Stokstad har tenkt å holde tempoet oppe fram til veksling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Konsernsjef Are Stokstad har informert styret og de ansatte i Amedia om sin avgang.

Etter syv år som toppsjef i konsernet som blant annet eier 75 norske lokalaviser og Nettavisen, takker han for seg når styret har funnet en verdig erstatter.

Til Journalisten sier Stokstad selv at det er kort tid siden han bestemte seg:

– Det er ikke lenge siden jeg bestemte meg for å velge en dato. Jeg har vært opptatt av at beslutningen skal være min, og at jeg skal eie den. Ingen er vel overrasket over at jeg gjør dette, men jeg tror alle ble overrasket over at jeg gjorde det nå, sier Stokstad.

Han fyller 66 år i løpet av 2020, og beskriver at kalenderen er en «objektiv sannhet».

– Jeg er født i 1954 og kan ikke gjøre noe særlig med det. Men jeg er konsernsjef i dag, skal være det i tiden framover, og skal holde tempoet oppe. Så kommer en dag der prosessen er unnagjort, og da er jeg opptatt av at vekslingen skal skje på best mulig måte.

– Har konsernsjefstillingen vært tøff?

– Jeg liker å jobbe mye, og synes jobben er utrolig morsom, spennende og ikke minst viktig. Jeg gleder meg ufattelig over hver eneste fremgang, hver eneste avis som får til å styrke journalistikken. Det er fokus, og da er det gøy, sier Stokstad.

– Hva er de største utfordringene en etterfølger må ta tak i?

– Akkurat nå er jeg opptatt av at utfordringene jeg ser, skal jeg selv prøve å svare på i ukene og månedene framover. Men mediebransjen er utfordrende og krevende, og vi må ha høyt tempo også framover for å sikre evighetsperspektivet for lokalt mediemangfold og journalistikk over hele landet.

I en melding til Amedia-ansatte, først gjengitt av Medier24, skriver Stokstad:

«Gode kolleger. Alt har sin tid. Også jeg. Jeg har derfor orientert styreleder André Støylen om at tiden nå er inne for å starte prosessen med å finne en ny konsernsjef i Amedia. Den jobben er det styret som skal stå for. Jeg fortsetter for fullt i jobben som konsernsjef fram til min etterfølger er på plass i sjefsstolen. Jeg har på ingen måte tatt denne avgjørelsen på grunn av manglende energi eller lyst. Men kalenderen viser at jeg i løpet av dette året fyller 66 år. Jeg har derfor rett og slett funnet ut at det er riktig for meg å ta denne avgjørelsen nå.»

Powered by Labrador CMS