Jan Inge Fardal, ansvarlig redaktør i Sogn Avis, får nye eiere når Amedia kjøper opp avisen. Arkivfoto: Privat

Jan Inge Fardal, ansvarlig redaktør i Sogn Avis, får nye eiere når Amedia kjøper opp avisen. Arkivfoto: Privat

Sogn Avis kjøpt opp av Amedia

Tar fullt eierskap til avisen.

Publisert Sist oppdatert

Amedia har kjøpt 89,5 prosent av aksjene i Sogn Avis fra Husabø Invest As og Per Jarle Lunde. Konsernet har en eierpost på 10,5 prosent allerede gjennom Firda Media, og tar nå fullt eierskap i avisen.

– Det er rett for den videre utviklingen at Sogn Avis blir en del av et større fellesskap, og vi er glade for at Amedia nå tar over, sier Ingvald Husabø til Sogn Avis.

Han eier i dag 81,5 prosent av aksjene i avisen gjennom Husabø Invest AS, og tror Amedia vil bidra med nødvendig spisskompetanse på digitalisering og utvikling av lokalaviser.

– Dette vil bidra til å sikre at Sogn Avis kan gjennomføre det digitale skiftet på en god måte, og trygge sin viktig posisjon i lokalsamfunnet som avisen tjener, mener Husabø.

Salget inkluderer også 40 prosent av aksjene i Ytre Sogn Avis. I lang tid har Amedia og Sogn Avis også hatt et samarbeid om annonser, trykk og distribusjon.

– Vi kjenner Sogn Avis godt og er trygge på at vi som nye eiere kan bidra til videre utvikling av en viktig lokalavis, sier konsernsjef Are Stokstad, ifølge avisen.

Sogn Avis er den nest største avisen i Sogn og Fjordane og kommer ut fem dager i uken. De opplyser selv om et opplag på 8253, omsetning på 42 millioner kroner og 22 årsverk i mediehuset.

Les hele saken i Sogn Avis her.

Powered by Labrador CMS