15 årsverk kuttes på Lillestrøm

Sluttpakkene vurderes i Romerikes Blad.

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

- Vi, alle klubbene på huset, har uttrykt bekymringene våre for hva slags produkt det kan bli av dette, sier Elin Svendsen. I går ble hun sammen med Karoline Carslen valgt til å lede redaksjonsklubben i Romerikes Blad.

Svendsen forteller at informasjonen de har fått går ut på at rundt 15 årsverk skal kuttes, noen tas i stillinger som allerede står ubemannede, og det meste av kuttene skal tas i redaksjonen.

Tilbudet om sluttpakker ble sendt ut etter påske.

Hvorvidt nedbemanningen vil kunne gjennomføres frivillig, vil ikke bli avklart før man er i midten av mai. Ledelsen har gitt de ansatte til 7. mai å svare på om de vil ta sluttpakke.

Rammene på pakkene er som i resten av Amedia. Pengestørrelsen har ikke vært forhandlingsbar.

Halvparten tatt

Ansvarlig redaktør Magne Storedal bekrefter at det er snakk om at rundt 15 årsverk skal kuttes i mediehuset. Omtrent halvparten av disse kuttene forklarer han allerede er tatt gjennom ubemannede stillinger.

- Det er klart at kuttene vil påvirke produktet, ut over det har jeg ikke lyst til å kommentere dette. Nå fokuserer vi på kostnadsreduksjoner, deretter ser vi på produktet.

Storedal sier at han, som redaktørene Journalisten intervjuet før påske, ser både på sidetall, frekvens og trykketid som mulige kostnadsbesparende tiltak.

- Vi kan ikke gjøre som vi gjorde i går, men det er viktig at vi har en bevaringsstrategi også slik at leseren sitter igjen med et produkt hun vil betale for. Vi må jo også ha som ambisjon å gjøre glupe grep.

Alle kostnadskutt inkludert nedbemanning skal legges fram og vedtas på styremøte i begynnelsen av juni.

Powered by Labrador CMS