REDAKTØR: Håkon Borud bytter redaktørstol i Amedia. Foto: Kathrine Geard
REDAKTØR: Håkon Borud bytter redaktørstol i Amedia. Foto: Kathrine Geard

Borud bytter beite

Går fra en sjefredaktørjobb til en annen.

Håkon Borud forlater sjefredaktørstillingen i Tønsbergs Blad til fordel for den samme jobben i Drammens Tidende (DT). Det melder avisen selv.

Størst

43-åringen overtar dermed jobben til Geir Arne Bore, som tidligere i år meldte at han slutter etter at det ble kjent at han søkte, men ikke fikk, jobben som generalsekretær i Norsk presseforbund.

– Jeg har hatt åtte fantastiske år i Tønsbergs Blad, med en redaksjon jeg er stolt av og glad i. En redaksjon som har maktet å utvikle kvalitetsjournalistikk på løpende bånd de siste årene. Men det er en tid for alt, og nå gleder jeg meg til å bli kjent med menneskene i Amedias største mediehus, sier Borud i en pressemelding.

Tønsbergs Blad og Drammens Tidende var en del av Edda Media fram til selskapet ble kjøpt opp av A-pressen for halvannet år siden.

Opplagsfall

Drammens Tidende er største avis i det nye mediekonsernet Amedia med et opplag på 31.213. Men avisa har mistet en femdel av opplaget bare de siste fem årene. 

– Drammens Tidende har, som resten av mediebransjen, betydelige utfordringer i en stadig mer digitalisert hverdag. Men Drammens Tidende har også en solid posisjon i leser- og annonsørmarkedet. Den posisjonen må vi ta vare på, og helst styrke. Det gjør vi kun ved å levere journalistikk med kvalitet. Jeg ser frem til å utvikle den journalistikken i en redaksjon jeg vet er både kompetansetung og arbeidsvillig, sier han i meldingen.

PFU

Borud jobbet som journalist i DT fra 1998 til 1999. Siden 2008 har han vært ansvarlig redaktør i Tønsbergs Blad. Før det var han nyhetsredaktør samme sted. Borud har også erfaring i samme jobben i Kanal 24 og som nyhetsleder i Dagsavisen.

Borud sitter dessuten som representant for redaktørene i Pressens faglige utvalg (PFU) og i Amedias redaktørutvalg. 

Det er ikke avgjort når den endelige overtakelsen skjer. 

 

Powered by Labrador CMS