De ansatte i Karmøynytt blir en del av Amedia. Fra venstre Rolf Helge Tveit, Ole Johannes Ferkingstad, daglig leder Anne Bjelland Amdal, ansvarlig redaktør Ann Margit Grønstad og Camilla Sørensen Wik.
De ansatte i Karmøynytt blir en del av Amedia. Fra venstre Rolf Helge Tveit, Ole Johannes Ferkingstad, daglig leder Anne Bjelland Amdal, ansvarlig redaktør Ann Margit Grønstad og Camilla Sørensen Wik.

Lokalavis får ny eier:

Amedia kjøper Karmøynytt

Konsernsjef Pål Eskås i Amedia mener avisen har et betydelig potensial til å utvikle seg videre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Amedia kjøper den digitale lokalavisa Karmøynytt fra Norvegen Media AS, skriver mediekonsernet i en pressemelding.

Karmøynytt ble etablert i 2011 og var en ukentlig gratisavis som ble levert til alle husstandene i kommunen én dag i uka fram til 2019. Da ble papiravisen nedlagt, og Karmøynytt ble en heldigital abonnementsavis.

– Karmøynytt kommer ut i Karmøy kommune med 42.500 innbyggere, som er den tredje største kommunen i Rogaland etter Stavanger og Sandnes. Som lokalavis har den derfor et betydelig potensial til å utvikle seg videre. Jeg ser fram å få fortsette arbeidet sammen med de flinke medarbeiderne i Karmøynytt, sier konserndirektør Pål Eskås i Amedia i pressemeldingen.

Karmøynytt har fram til nå hatt lokale eiere.

– Etter at vi kjøpte hjem Karmøynytt i 2018 sammen med næringsfondet, ansatte og lokale investorer, har vi lagt om hele forretningsmodellen. Selskapet har nå en positiv drift, med god økonomi og svært kompetente medarbeidere, både administrativt og redaksjonelt, sier Bjørn Oddvar Madsen, styreleder i Norvegen Media AS.

– Styrets viktigste oppgave var å sikre at innbyggerne i Karmøy kommune får lokale nyheter. Vi er glade for at Amedia som den største eieren av lokale medier i landet, nå ønsker å videreutvikle selskapet, legger han til.

Amedias har rutinemessig informert Konkurransetilsynet om kjøpet av aksjene i Karmøynytt, opplyser selskapet.

Powered by Labrador CMS