André Støylen i Sparebankstiftelsen DNB. Foto: Martin Huseby Jensen
André Støylen i Sparebankstiftelsen DNB. Foto: Martin Huseby Jensen

Her er det nye Amedia-styret

Hilde Haugsgjerd, John G. Bernander og Hilde Sandvik blant de nye styremedlemmene i lokalaviskonsernet.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ble det nye styret for Amedia valgt. Amediastiftelsen overtok onsdag formelt aksjene i Amedia fra de tidligere eierne Telenor, LO og Fritt Ord. Det melder konsernet i en pressemelding.

Sparebankstiftelsen DNBs administrerende direktør André Støylen går inn som ny styreleder for Amedia.

– Amediastiftelsen har lagt vekt på at styret i Amedia AS skal være bredt sammensatt og ha solid mediekompetanse. Vi er svært fornøyde med det styret vi i dag har valgt, sier Randi Eek-Thorsen i en pressemelding. Hun er styreleder i Amediastiftelsen og styreleder i Sparebankstiftelsen DNB, som finansierer kjøpet av Amedia.

– Ut fra en samlet vurdering har stiftelsen valgt å ha styreledervervet selv nå i den første fasen etter overtagelsen, sier hun.

Medieerfaring

Nestleder blir Hilde Haugsgjerd, nå rådgiver, tidligere sjefredaktør i Aftenposten og Dagsavisen og leder av Pressens faglige utvalg (PFU). Hun er nå styremedlem i forlaget Aschehoug.

Også tidligere kringkastingssjef, nå rådgiver, John G. Bernander går inn i det nye styret. I tillegg til å lede NRK i 6 år har han vært administrerende direktør i NHO.

Hilde Sandvik, som i vinter sluttet som kulturredaktør i Bergens Tidende, går også inn i styret. Hun er nå gründer og redaktør for nettstedet Broen.xyz.

Også Gunnar Sellæg blir en del av det nye styret. Han kommer fra den tidligere Amedia-eieren Telenor, der han jobber i Telenor Digital. Han har vært styremedlem i Amedia siden 2015 og har bakgrunn fra Aftenposten Multimedia og Aspiro.

De ansatte blir representert av Bodil Werner, Eva Stenbro og Britt-Ellen Negård.

Amedia eies nå av Amediastiftelsen som er en selvstendig stiftelse opprettet av Sparebankstiftelsen DNB. Kjøpet er finansiert med et lån gitt av Sparebankstiftelsen DNB til Amediastiftelsen.