Andre Støylen. Foto: Martin Huseby Jensen
Andre Støylen. Foto: Martin Huseby Jensen

Det er Amedia-stiftelsen som skal eie Amedia

Amedias konsernsjef Are Stokstad går inn i den nye stiftelsens styre fram til overtagelse.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag etablerte Sparebankstiftelsen DNB den nye stiftelsen som skal eie lokalaviskonsernet Amedia. Den nye stiftelsen får navnet Amedia-stiftelsen, opplyser direktør André Støylen overfor Journalisten.

Tidligere denne uken kunne Journalisten fortelle at aksjeselskapet som skal fungere som holdingselskap for Amedia har fått navnet Avishuset Norge AS.

I dag er det Sparebankstiftelsen DNB som eier Avishuset Norge AS, men Amedia-stiftelsen vil få selskapet overdratt som en del av grunnkapitalen.

Nyetablerte Amedia-stiftelsen har fått en grunnkapital på 200.000 kroner i tillegg til aksjene i Avishuset Norge AS.

Finansieres med lån

Det var i februar det ble kjent at LO, Telenor og Fritt Ord selger Amedia for 395 millioner kroner i kontantutbetaling. I tillegg kommer kostnader som priser Amedia til 1,4 milliarder kroner.

Amedia-stiftelsen vil motta 395 millioner kroner i et ansvarlig lån fra Sparebankstiftelsen DNB for å finansiere oppkjøpet.

Styret i Amedia-stiftelsen skal bestå av Randi Eek Thorsen, Karl Moursund, Petter Thoresen, Gerhard Nilsen og Birgitte Brekke, som alle representerer Sparebankstiftelsen DNB. I tillegg vil Amedias konsernsjef Are Stokstad være styremedlem av Amedia-stiftelsen fram til overtagelse.

Powered by Labrador CMS