Amazon-grunnlegger Jeff Bezos anklager National Enquirer og avisas utgiver American Media Inc (AMI) for utpressing. Bildet viser AMIs hovedkontor i New York. Foto: Reuters / NTB scanpix
Amazon-grunnlegger Jeff Bezos anklager National Enquirer og avisas utgiver American Media Inc (AMI) for utpressing. Bildet viser AMIs hovedkontor i New York. Foto: Reuters / NTB scanpix

Kilder: Føderal påtalemyndighet gransker tabloidavisen National Enquirers Jeff Bezos-dekning

Undersøker om samarbeidsavtale er brutt.

Publisert

Føderal påtalemyndighet undersøker tabloidavisa National Enquirers håndtering av saken om Amazon-sjef Jeff Bezos, opplyser kilder til amerikanske medier.

Påtalemyndigheten undersøker om avisas eier American Media Inc (AMI) har brutt en samarbeidsavtale som de tidligere har inngått med myndighetene, ifølge nyhetsbyrået APs kilder.

Bloomberg News siterer to ikke navngitte kilder på at påtalemyndigheten i New York har fått informasjon om viktig korrespondanse som omhandler Bezos.

Bezos vakte stor oppsikt da han torsdag offentlig anklaget AMI for utpressing i forbindelse med National Enquirers dekning av Amazon-sjefens utenomekteskapelige forhold. Bezos, som eier The Washington Post, hevder AMI har truet med å publisere private bilder av ham med mindre han stanser en egen gransking av hvordan de fikk tak i hans private meldinger til elskerinnen.

AMI benekter at National Enquirer har gjort noe galt i dekningen av saken og har ikke kommentert meldingene om en føderal gransking.

AMI har tidligere vært i hardt vær på grunn av sine nære forbindelser til USAs president Donald Trump. Selskapet har innrømmet å ha hjulpet Trumps valgkamp ved å betale 150.000 dollar til en Playboy-modell for rettighetene til hennes historie om en påstått affære med Trump. Deretter dekket selskapet bevisst over saken fram til etter valget i 2016.

Innrømmelsen var en del av en avtale AMI inngikk med justisdepartementet i fjor. Den innebærer at selskapet slipper straffeforfølgelse, mot at toppsjefen David Pecker og andre i selskapet samarbeider med myndighetene.

LES OGSÅ: