Statsråd Anniken Huitfeldt. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Statsråd Anniken Huitfeldt. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

– Velkommen, Huitfeldt

Store utfordringer venter den nye kulturministeren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Så er det klart at Anniken Huitfeldt blir ny kulturminister etter Trond Giske, som på sin side tar over Nærings- og handelsdepartementet.

Journalisten gjennomførte en ringerunde til forskjellige aktører i mediebransjen for å høre hva de synes om utnevningen, og hvilke forventninger de har til henne.

Utvalg

– Utfordringen er allerede lagt i utvalgsarbeidet som er nedsatt. Det er mye som er spilt inn overfor Giske, så det er nok å ta tak i. Vi er jo spent på hvordan utvalgsarbeidet vil utvikle seg, sier administrerende direktør Arvid Sand i Mediebedriftenes Landsforening. Han ser spesielt til et resultat fra det nyoppnevnte mediestøtteutvalget.

Sand forteller at det stilles forventninger til at Huitfeldt setter seg inn i realitetene som nå råder i mediebransjen og sier videre at han går ut fra at Huitfeldt er en stødig politiker det ikke er behov for å bekymre seg over.

Bra valg

Ved Medietilsynet i Fredrikstad sitter direktør Tom Thoresen og er optimistisk over utnevningen.

– Jeg synes at hun er et spennende valg. Jeg regner henne som en ung politiker med kapasitet til å utvikle. Jeg har all grunn til tro at hun kommer til å takle kulturministerjobben veldig bra.

Thoresen mener at mediesaken er en viktig del av departementet, og han regner med at dette bare vil øke i tiden fremover, derfor sier han det er viktig å holde fokus på dette området.

Direktiv

Blant tingene han venter Huitfeldt vil se på er direktivet om audiovisuelle medietjenester (AMT-direktivet).

– Jeg forutsetter at AMT-direktivet vil ta mye tid. Det er viktig og vil på mange måter endre driftsgrunnlaget for etermedier de neste årene. Et annet område er utvalget som skal se på medieøkonomi i en meget omskiftelig medieutvikling, hva skal pressestøttens rolle være. Det er mange krevende og store ting å ta fatt på for en ny statsråd.

Og om oppgavene i utgangspunktet vil være krevende, så gjør ikke interesseorganisasjonene og fagforbundene jobben mindre krevende. Huitfeldt får klar utfordring fra NJ-leder Elin Floberghagen.

– Vi har i hvert fall høye forventninger. Vi har hatt et departement som har arbeidet mye med kulturfeltet og ikke så mye med mediefeltet. Det ligger mange utfordringer og venter i forhold til de forskjellige utvalgene, så vi vil følge nøye med.

Powered by Labrador CMS