Ansvarlig redaktør Anna B. Jenssen vil sammen med Morgenbladet-styret diskutere den bråe avgangen til redaksjonssjefen på sitt møte førstkommende fredag. Arkivfoto

At redaksjonssjefen sluttet på dagen er ikke en styresak

Men Morgenbladet-styret vil likevel ta opp saken.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er uro i Morgenbladet etter at redaksjonssjef Ivar A. Iversen gikk på dagen. I ettertid har redaksjonsklubben sendt et brev til styret hvor de uttrykker bekymring. Dagens Næringsliv, som har samme eier som Morgenbladet, kan nå fortelle at klubben har fått et skriftlig svar, signert styreleder Amund Djuve (som også er ansvarlig redaktør i Dagens Næringsliv) og Morgenbladet-redaktør Anna B. Jenssen.

I brevet står det blant annet:

«Prinsippene for redaktørens frie og uavhengige ledelse av redaksjonen, slik det fremgår blant annet av Redaktørplakaten, tilsier at dette ikke er en sak styret kan blande seg inn i».

Men styret vil likevel ta saken opp til behandling på sitt styremøte førstkommende fredag. Ifølge DN fordi styret mener at det vil være positivt for det fremtidige arbeidsmiljøet at styret og ledelsen får et innblikk i klubbens reaksjoner på Iversens avgang.

Til sin egen avis, sier Djuve:

– Jeg vil ikke kommentere hvilke saker vi skal behandle eller ikke. På generelt grunnlag er det opp til styret hvilke saker som skal behandles.

Les helse saken hos Dagens Næringsliv

Powered by Labrador CMS