Amund Djuve. Foto: Birgit Dannenberg
Amund Djuve. Foto: Birgit Dannenberg

Nett og papir blir ett

DN vil slå sammen DN.no og DN til et selskap.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ettermiddag vil sjefredaktør Amund Djuve orientere de tillitsvalgte i Dagens Næringsliv og DN.no om planene rundt en fusjon av de to bedriftene.

Beste for ansatte

– Det er allerede besluttet at de to virksomhetene skal ha felles ledelse både på kommersiell og redaksjonell side. På kommersiell side er dette for lengst gjennomført – markedsavdelingene i de to virksomhetene er fullt integrert. Utvikling i teknologi og leseratferd vil føre til at også redaksjonelle ansatte vil arbeide tettere sammen enn i dag. Jeg mener derfor det vil være til det beste for Dagens Næringsliv, DN.no og alle som arbeider i bedriftene at vi også arbeider i samme selskap, skriver Djuve i en epost.

Han forteller videre at klubbene blir invitert til drøftinger, og med forbehold om resultat av disse drøftingene har Djuve som plan å legge fram et forslag til fusjon for styret før sommeren.

Skikkelig

Klubbleder Martin Riber Sparre i redaksjonsklubben i DN.no forteller at det tidligere er blitt indikert at det en gang fremtiden vil komme en fusjonen. At det skjer nå, er tidligere enn ventet, men at de stiller med åpent sinn og er med på å drøfte det som er til beste for bedriften.

– Det aller viktigste for oss er at prosessen foregår på en grundig og skikkelig måte. I utgangspunktet er vi verken negative eller positive og vi har ikke noe klart standpunkt til fusjonen. Vi må ta stilling til det når vi ser detaljene for hvordan dette skal bli.

Det får han støtte fra Åsne Haugli som leder redaksjonsklubben i DN.

– Vi er veldig opptatt av skal bli ålreit prosess og at det gis tid til det. Og så er vi opptatt av at lønns- og arbeidsbetingelser ivaretas på en god måte.

Se på lønna

Riber Sparre sier han opplever det som naturlig at disse betingelsene harmoniseres dersom fusjonen går gjennom, slik det ble gjort da redaksjonene i VG fusjonerte.

DN.no er i dag et eget tariffområde i MBL.

De ansatte, ledelse, klubbstyrer og styret i avisen vil gjennom dagen komme sammen i forskjellige møter.

 

Powered by Labrador CMS