Dagens Næringsliv holder allmøte torsdag morgen. Foto: Eskil Wie Furunes

Allmøte i Dagens Næringsliv om «økonomisk utvikling» - ansatte forventer dårlig nytt

Informeres torsdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Samme uke som Morgenbladet måtte melde om kuttplaner og sluttpakker, blir de ansatte i Dagens Næringsliv innkalt til allmøte. Agenda for møtet er: «Økonomisk utvikling».

Møtet starter klokken 9 torsdag morgen, har Journalisten fått bekreftet.

Dagens Næringsliv og Morgenbladet er begge eid av mediekonsernet NHST.

Bekymring

Journalisten har i løpet av onsdag snakket med en rekke DN-ansatte som forteller om bekymring for hva møtet kan bringe. Få vet hva ledelsen vil presentere under møtet.

Flere forteller at de forventer dårlig nytt, og at stemningen i redaksjonen er spent og avventende. Selv om økonomien har vært tema på flere tidligere møter, venter mange avklaring og informasjon om eventuelle sparetiltak på torsdagens allmøte.

Sjefredaktør og administrerende direktør i Dagens Næringsliv, Amund Djuve, vil ikke kommentere innholdet i møtet på forhånd når Journalisten tar kontakt:

– Vi har relativt ofte allmøter i DN. Tror ikke jeg skal legge meg på en linje der jeg på forhånd forteller Journalisten hva som er tema eller ikke tema på eventuelle møter, skriver Djuve i en sms til Journalisten.

Klubbleder Ingrid Bjørklund vil ikke gi noen kommentarer i forkant av allmøtet.

Svakere omsetning

Omsetningen i Dagens Næringsliv har pekt nedover i flere år: Fra 2013 har omsetningen falt med 118 millioner til 597 millioner i 2018.

Driftsresultatet før skatt endte på 38,7 millioner i fjor.

NHST-konsernet har også slitt den siste tiden: Resultatet for første kvartal i år var det svakeste siden finanskrisen, meldte Dagens Næringsliv i mai.

NHST gikk med 23 millioner i driftsunderskudd i årets tre første måneder. Dagens Næringsliv og Morgenbladet sto for 800.000 kroner av underskuddet.

– Det kom ikke overraskende på oss, men resultatene er klart for svake, sa konsernsjef Hege Yli Melhus Ask til avisa.

Vet du noe om saken? Tips journalist Eskil Wie Furunes på epost eskil@journalisten.no eller mobil/Signal: 95 42 56 49

Powered by Labrador CMS