Leder i Norsk Journalistlag, Dag Idar Tryggestad og nestleder Hege Fagerheim. Her fra landsstyremøte i 2021.
Leder i Norsk Journalistlag, Dag Idar Tryggestad og nestleder Hege Fagerheim. Her fra landsstyremøte i 2021.

NJ starter aksjon for å støtte russiske journalister i eksil

– Vi trenger alternative stemmer til Putins propagandamaskin, sier NJ-leder.

Publisert Sist oppdatert

Hundrevis av russiske journalister har forlatt landet etter krigens utbrudd. Derfor vier Norsk Journalistlag (NJ) 40.000 kroner til data- og kamerautstyr til russiske journalister i eksil i nabolandet Georgia. Det meldte fagforeningen selv på sine nettsider lørdag.

Nordlys-journalist og leder for Barents Press, Amund Trellevik, tok initiativ til å hjelpe sine russiske kolleger i den georgiske hovedstaden Tbilisi.

– Journalistyrket i Russland er i utgangspunktet dårlig betalt, så veldig mange aspekter av livet er vanskelig for dem som har måttet reise. De står uten jobb, uten inntekt og uten utstyr, sier Trellevik til NJ.

Norsk Journalistlag oppfordrer organisasjoner og folk i bransjen til å bli med på støtten av ukrainske- og uavhengige, russiske journalister.

Derfor er det opprettet en solidaritetsaksjon der bidrag kan sendes på Vipps: #530685 eller bankkonto: 6022 05 01518

– Gjennom å sørge for våre modige kolleger som har måttet rømme fra Russland, sørger vi også for at den uavhengige journalistikken på russisk kan fortsette. Vi trenger alternative stemmer til Putins propagandamaskin, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS