Riksmålsforbundet hedret fra venstre Anders Borgen Werring med Lytterprisen, Tonje Steinsland med TV-prisen og Knut Olav Åmås med Gullpennen. Foto: Stig Michaelsen/Riksmålsforbundet
Riksmålsforbundet hedret fra venstre Anders Borgen Werring med Lytterprisen, Tonje Steinsland med TV-prisen og Knut Olav Åmås med Gullpennen. Foto: Stig Michaelsen/Riksmålsforbundet

Hedret med mediepriser for ypperlig språkbruk

Nå en del av Riksmålsforbundets gullrekke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– I dag gjør vi gullrekken enda lengre ved å legge til tre nye navn, sa Riksmålsforbundets formann Trond Vernegg under overrekkelsen av Medieprisene, en tradisjon som går tilbake helt til 1960, skriver forbundet i en pressemelding.

Årets vinnere er Tonje Steinsland (TV-prisen), Knut Olav Åmås (Gullpennen) og Anders Borgen Werring (Lytterprisen). På hver sin måte bruker de språket forbilledlig, mener Riksmålsforbundets juryer.

– I flommen av forbrukerorienteringer og onanitips har årets gullpenn i hele sitt virke bidratt til å løfte blikket over mot det vesentlige, sa forfatter og jurymedlem Vetle Lid Larssen om Knut Olav Åmås, Aftenposten-skribent og direktør i Fritt Ord.

Ikke bare skriver årets gullpenn alltid reflektert og presist, han skriver enkelt, mener juryen.

TV 2-journalist Tonje Steinsland fikk skryt av juryen for «et levende og nyansert språk som likefullt er presist og stilsikkert.»

– I programmet Vårt lille land forteller hun sterke historier og gir ordvalget ekstra tyngde ved å avstå fra melodramatiske vendinger og kompliserende forklaringer, sa Nina Owing på vegne av juryen.

Riksmålsforbundet hedret i år også det de omtalte som en mer anonym, men viktig journalistgruppe: nyhetsoppleserne i radio.

– En god journalist skal gripe essensen i det som skjer og forklare det i et lett forståelig språk og i en form som er troverdig. Her mener vi lytterprisvinner Anders Borgen Werring i NRK Dagsnytt er en mester, sa Kalle Lisberg, juryleder for Lytterprisen.

De tre prisvinnerne ble premiert med hvert sitt litografi laget av Håkon Bleken spesielt for riksmålsprisene.

Powered by Labrador CMS