Utdrag fra stillingsannonse for kulturredaktør Dagbladet.

Flere har sagt nei til Dagbladet

Leter trolig i eget hus etter ny kulturredaktør.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I februar ble det kjent at Dagbladet igjen skal ansette en egen kulturredaktør. I dag er Jo Randen både kultur- og magasinredaktør, men han skal fortsette kun som magasinredaktør.

Ordknapp

Nå i siste halvdel av mai har avisen ennå ingen kulturredaktør på plass. Sjefredaktør John Arne Markussen holder kortene tett til brystet om ansettelsesprosessen.

– Jeg vil verken kommentere antall kandidater eller navn, sier Markussen.

Flere «nei»

Etter det Journalisten erfarer skal redaksjonsleder Sarah Sørheim i Dagens Næringslivs Etter børs-redaksjon nylig ha takket nei til stillingen.

– Det vil jeg verken bekrefte eller avkrefte. Men jeg ønsker Dagbladet lykke til i den viktige posisjonen avisa har, sier Sørheim.

Redaksjonslederen har tidligere arbeidet for Dagbladet, har erfaring som kulturredaktør i Klassekampen og har dessuten jobbet med kultur i NRK.

Journalisten kjenner også til at VG-kommentator Anders Giæver er ute av prosessen etter å ha vært i samtaler på et tidlig tidspunkt.

Han har tidligere erfaring som kulturredaktør i Dagsavisen.

Blant andre eksterne navn er redaktør Cathrine Sandnes en av flere som er spurt om hun er aktuell til stillingen.

– Det var en hyggelig henvendelse, men jeg sa at jeg ikke var aktuell fordi jeg trives der jeg er, sier Sandnes.

Hun jobbet som journalist i Natt og Dag, Morgenbladet og Arbeiderbladet på 1990-tallet. I to perioder har også hun vært kulturredaktør i Dagsavisen.

Også redaktør Audun Vinger i Gyldendals litteraturmagasin Vinduet har fått en henvendelse om stillingen.

– Jeg ble kontaktet, men det var ikke noe dypere enn sånn vi snakker nå. Jeg har kontrakt i stillingen jeg er i ut neste år, sier Vinger.

Bredt ansvar

Det er rekrutteringsbyrået Visindi som jobber for Dagbladet i ansettelsesprosessen. Ifølge stillingsannonsen søker avisa en kulturredaktør som «kan bidra til å forsterke og videreutvikle Dagbladets posisjon som landets beste og viktigste kultur- og debattarena.»

Redaktøren skal ha ansvaret for hele Dagbladets kulturdekning, som spenner fra den lette underholdningen til dekning av litteratur, musikk, teater og film.

«Vår nye kulturredaktør skal være aktivt skrivende, og bidra til at Dagbladet setter dagsorden og har en tydelig stemme i norsk offentlighet,» heter det videre i annonsen.

Kan søke internt

At ansettelsen ennå ikke har skjedd og at flere aktuelle eksterne kandidater har takket nei, kan bety at Dagbladet nå søker etter kandidater i egne rekker.

Men om avisa søker eksternt eller internt vil sjefredaktøren ikke si noe om.

– Det vil jeg ikke kommentere, sier Markussen.

– Er det mange som har takket nei?

– Dette er en prosess hvor vi startet bredt, så det blir færre etter hvert.

Sjefredaktøren er ikke enig i ansettelsen trekker ut i tid.

– Jeg syns ikke den gjør det. Jeg har også andre gjøremål, så det må ta den tida det trenger. Dessuten har vi en kulturredaktør i Jo Randen i dag, så vi har ikke dårlig tid.

Han legger til at avisa aldri har satt noen dato for når de må være i mål med ansettelsen.

Powered by Labrador CMS