5 av 70 plasser på journalistutdanninga på Oslo Met er forbeholdt søkere med minoritetsbakgrunn.
5 av 70 plasser på journalistutdanninga på Oslo Met er forbeholdt søkere med minoritetsbakgrunn.

Minoritetskvoten på journaliststudiet fylles ikke opp

Avviser at den kan forsvinne.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Rettelse: Journalisten publiserte torsdag morgen en NTB-melding om at minoritetskvoten på journalistutdanninga ved Oslo Met kan forsvinne. Det stemmer ikke.

Anders Graver Knudsen, førstelektor ved journalistikkutdanninga på Oslo Met, sier til Journalisten at de ikke vurderer å fjerne minoritetskvoten.

Oslo Met har en minoritetskvote på journalistikkstudiet hvor 5 av de 70 studieplassene er reservert studenter med minoritetsbakgrunn.

Det var Universitas som først skrev at kvota er opp til revidering, fordi Oslo Met har slitt med å få nok søkere.

Knudsen sier til Universitas at han tror det er for dårlig kommunisert at Journalistikk på Oslo Met har en minoritetskvote.

Kadafi Zaman, som er krimjournalist i TV 2, sier bransjen er i endring.

Kadafi Zaman, journalist i TV 2.
Kadafi Zaman, journalist i TV 2.

–⁠ Jeg tror fortsatt at minoritetsungdom velger tradisjonelle og trygge profesjonsyrker som medisin fordi det gir en større trygghet enn journalistikk, men bransjen er i forandring, og det kommer stadig flere journalistiske forbilder som kan vise vei for minoritetsungdom sier Zaman til Universitas.

Zaman bekrefter at det er utfordringer som journalist med minoritetsbakgrunn, men han argumenterer likevel for at det er mange fordeler.

–⁠ Jeg har fått en tillit og tilgang til miljøer som andre journalister ikke har fått. Fordi jeg prater urdu og har flerkulturell kompetanse, sier han.

Powered by Labrador CMS