Mistillit til Fremover-redaktøren

Mangler støtte fra fagforeningene i avisa.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Redaksjonsklubben i Narvik-avisa Fremover har vedtatt mistillit mot sjefredaktør og administrerende direktør Line Holand. Det gjorde de i juni sammen med klubbene til Handel og Kontor og Fellesforbundet.

Ledelse

– Ja, det foreligger mistillit til henne, bekrefter leder Fritz Hansen i redaksjonsklubben, som organiserer 12 av avisas 24 ansatte.

Verken han eller nestleder Anders Horne ønsker å si noe om årsaken til mistilliten utover at den er knyttet til ledelsen av avisen. De to avviser at den manglende tilliten har bakgrunn i en bestemt hendelse eller konflikt med bestemte personer i avisen.

Bred erfaring

Line Holand tiltrådte som sjefredaktør i avisen 1. juni i fjor. Hun kom da fra et vikariat som produsent ved Hamsundsenteret. Fra før har hun erfaring som journalist i Adresseavisen og daværende Nordlandsposten.

På midten av 1980-tallet var hun redaktør i Nord-Salten Avis, ifølge nettstedet nord-salten.no. Holand har også flere års erfaring fra kommunikasjon og ledelse i offentlig sektor. Hun har også vært selvstendig næringsdrivende som konsulent innenfor kommunikasjon, coaching og ledelse.

Konsernet involvert

Det er A-pressen som eier Fremover, og konsernet skal nå være trukket inn i håndteringen av mistilliten, ifølge de to klubbstyremedlemmene.

– Vi er i en prosess med ledelsen og konsernet. Styret har vedtatt et løp for å løse konflikten. Vi skal ha møter mellom ledelse og ansatte til den er løst, sier Hansen.

– Slitsomt

– Hva ønsker dere å oppnå?

– Vi ønsker en leder som vi kan ha tillit til, sier Horne.

De to legger ikke skjul på at det tærer på kreftene at Holand fortsatt sitter som redaktør to måneder etter at mistilliten ble fremmet.

– Vi opplever situasjonen som slitsom, sier Hansen.

Møtes tirsdag

Line Holand er på reise, men bekrefter i en SMS til Journalisten at hun har mottatt mistilliten. 

– Styret er informert og vi har tilrettelagt for en prosess sammen med en ekstern rådgiver. En bredt sammensatt arbeidsgruppe har første møte førstkommende tirsdag, skriver Holand. 

Hun ønsker ikke å kommentere innholdet i konflikten.

– Det er en intern sak.

Fremover har de siste fem årene omsatt for mellom 47 millioner og 50 millioner kroner årlig, og levert et driftsresultat på mellom 1,1 millioner og 3,9 millioner kroner årlig. Fjorårets resultat var avisas beste siden kriseåret 2009.

Powered by Labrador CMS