Anders Opdahl utenfor hovedkontoret til Nordlys i Tromsø. Foto: Amedia
Anders Opdahl utenfor hovedkontoret til Nordlys i Tromsø. Foto: Amedia

Anders Opdahl går tilbake til Amedia fra NRK

Forlater allmennkringkasteren etter et halvt år i stillingen som regionredaktør i Nord-Norge.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser 37-åringens nye arbeidsgiver torsdag morgen.

I Amedia blir Opdahl konserndirektør med ansvar for innholds- og produktutvikling. Avdelingen ble etablert for under ett år siden. Den arbeider med analyser og aktivt bruk av innsikt i lesernes behov med å forbedre mediehusenes innholdstilbud og etablering av nye digitale produkter og tjenester, ifølge Amedia.

– Vi styrker nå vår innsats ytterligere på dette viktige området, og skiller det ut som eget ansvarsområde. Konsernledelsen utvides derfor med en konserndirektør som får et rendyrket ansvar for innholdsutvikling. Anders Opdahl er en markant og innovativ leder med stor gjennomføringskraft. Vi har store forventninger til hvordan vi kan videreutvikle de gode resultater som er skapt, sier konsernsjef Are Stokstad i en pressemelding. 

Kalte NRK-jobb unik stilling

Anders Opdahl har i 20 år jobbet som journalist og redaksjonell leder i både lokale og nasjonale medier. Før han begynte i NRK var han i 11 år redaksjonell leder i Bladet Nordlys, de siste fem årene som sjefredaktør. Han sitter i dag som nestleder i Pressens Faglige Utvalg (PFU).

– Amedia ligger allerede i tet med redaksjonell innholdsutvikling, jobber profesjonelt og leverer oppsiktsvekkende gode resultater. Jeg er takknemlig for å få anledningen til å tre inn i og være med på å videreutvikle dette arbeidet ytterligere. Jeg har et varmt og kjært forhold til avisbransjen og lokalavisene og er glad for å komme tilbake til Amedia. Innholdsutvikling handler om å skape merverdier for leserne, bygge sterke relasjoner til de samfunnene vi skal betjene og om å opprettholde en informert offentlighet. Norsk journalistikk står og faller på at vi klarer å levere unikt og relevant innhold som folk er villig til å betale for. Derfor er denne jobben så viktig og utfordrende, sier Opdahl i meldingen.

Da Opdahl gikk til NRK tidligere i år, sa han til Journalisten at han gikk til en unik stilling.

– Det er ingen lignende stillinger som gir redaktørmyndighet i tre redaksjoner i hele Nord-Norge. Innflytelsen jobben innebærer er spennende, og NRK er spennende, sier Opdahl, som i forståelse med sin nye arbeidsgiver fortsetter som redaktør i Nordlys inntil erstatteren er på plass, sa Opdahl til Journalisten i februar.

Trer ut av PFU

Overfor Journalisten står Opdahl fast på det han sa om NRK-jobben i vinter.

– Det er en fantastisk jobb. Den som har den stillingen er svært privilegert, sier Opdahl, og fortsetter:

– Alle som kjenner meg vet at jeg har et nært og kjært forhold til lokalaviser. Det er ikke ideelt at dette skjer etter seks måneder, men jeg måtte ta stilling til dette jobbtilbudet. Jeg kjente på meg at den jobben i Amedia trigget meg så fælt.

– Hvordan blir det å forlate det redaksjonelle for det kommersielle?

– Jeg må hele tiden ta utgangspunkt i selskapets bærevne. Hele Amedia er tuftet strategisk på å lage så godt redaksjonelt innhold kvalitetsmessig at folk er villig til å betale for det. Så det handler om redaksjonell utvikling. Men det er redaktørene som tar beslutningene. Jeg skal hjelpe dem til å ta gode valg i hverdagen slik at betalingsutviklingen fortsetter med uforminsket styrke.

Opdahl regner med at han nå vil tre ut som redaktørenes representant i PFU.

NRK forstår karriereønske

Regiondirektør Grethe Gynnild-Johnsen i NRK sier at de vil konstituere en regionredaktør internt over jul før de iverksetter en full rekrutteringsprosess.

– Det er veldig synd at han ble så kort tid. Men jeg har full forståelse for at han ser det her som en karrierevei og at han har fått et godt tilbud, sier Gynnild-Johnsen til Journalisten.

På spørsmål om NRK ikke klarte å matche et lønnstilbud, svarer hun at hun ble informert om stillingsskiftet onsdag, og at Opdahl da allerede hadde takket ja til den nye jobben.

– Jeg har sagt lykke til. Dette er kjempespennende.

Powered by Labrador CMS