Sjefredaktør og adm. dir. i iTromsø, Jørn-Christian SkoglundFoto: Tom Benjaminsen /  iTromsø
Sjefredaktør og adm. dir. i iTromsø, Jørn-Christian SkoglundFoto: Tom Benjaminsen / iTromsø

iTromsø dropper rettssak mot Nordlys

Den nye lokalavisen får ikke iTromsø til å skjelve i knærne. Ikke ennå i hvert fall.

I siste halvdel av oktober ble det kjent at Nordlys strammer grepet i kampen om annonsekronene i Tromsø by. Nordlys lanserte den ukentlige Byavisa Tromsø som distribueres gratis til husstandene i byen.

Den gang sa ansvarlig redaktør Jørn-Christian Skoglund hos iTromsø at han opplevde nykomlingen som et direkte angrep på dem. Han og flere andre mente gratisavisen var veldig lik iTromsø, og Skoglund har en kort periode hatt advokater til å vurdere mulige rettslige skritt mot Nordlys.

Legger ballen død

Men nå dropper Skoglund det.

– Vi har valgt å la den ballen bli liggende i denne omgang. Selv om vi ikke liker forsøket på kopiering fra A-pressen, har vi valgt å gå videre, sier Skoglund til Journalisten.

Nå vil Skoglund heller rette fokuset mot den redaksjonelle profilen og sikte den inn mot områder som de mener er viktig og riktig. For å gjøre det styrker Skoglund bemanningen og har lyst ut to nyhetsreporter stillinger. Den ene er en ny stilling.

– Vi er til enhver tid på jakt etter de beste og mest sultne journalistene, som er villig til å ”blø for drakta”. Derfor står døren åpen for de som har lyst til å melde interesse, sier Skoglund når vi spør ham om det er aktuelt å hente tilbake folk som tidligere har tatt sluttpakker.

Spent på utvikling

Og enn så lenge får ikke gratisavisene knærne til Skoglund til å skjelve.

– Jeg konstaterer at de ikke har noe stort økonomisk grunnlag ennå. Jeg er spent på hvordan avisene vil utvikles over tid, men akkurat nå er det ikke slik at vi sitter og skjelver.

 Hos Nordlys sitter ansvarlig redaktør Anders Opdahl og mener trekket fra Skoglund er fornuftig.

– Men jeg hadde heller ikke regnet med at de ville gå til retten. Vi har valgt å bruke Byavisa som navn siden det er flere gratisaviser rundt om som heter nettopp dette. Og så måtte valget falle på Tromsø og ikke Finnsnes siden det er Tromsø den kommer ut i.

Håper på god aviskrig

Han håper nå på en bra og sunn aviskrig uten en masse juridiske spissfindigheter.

At Skoglund mener det økonomiske grunnlaget til gratisavisen er tynt, er en beskrivelse Opdahl ikke kjenner seg igjen i. Han viser til at den siste utgaven hadde 12–14 sider med annonser og i tillegg et innstikk. Nordlys-redaktøren forteller at de mener avisen har et potensial all den tid Tromsø fortsetter å vokse.

– Det er en interessant analyse fra Skoglund. Hvis han liker å tro at det er slik, må han gjerne det dersom det er deres forsvarsverk. Men dersom avisen blir liggende på samme nivå som siste utgivelse, så ser dette veldig lyst ut.

 

Powered by Labrador CMS