Statsepidemiolog Anders Tegnell er i en egen klasse når det gjelder mediehåndtering, mener svenske journalister.
Statsepidemiolog Anders Tegnell er i en egen klasse når det gjelder mediehåndtering, mener svenske journalister.

Svenske journalister hyller Anders Tegnell i ny undersøkelse

Statsepidemiologen får ros for mediehåndteringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Svenske journalister mener at statsepidemiolog Anders Tegnell er «eksepsjonell».

Dette kommer fram i selskapet Aalunds årlige PR Barometer Business-undersøkelse, hvor 143 svenske journalister har svart på spørsmål om hvilke bedrifter som er best på mediehåndtering.

I år har journalistene også blitt spurt om hvilke individer og virksomheter som har vært gode på dette under den pågående koronapandemien, skriver svenske Journalisten.

Her kommer det fram at svenske journalister mener at Folkhälsomyndigheten og statsepidemiolog Tegnell er i en helt egen klasse.

42 prosent av journalistene mener at Folkhälsomyndigheten har vært best på mediehåndtering under koronakrisen. Andreplassen går til Socialstyrelsen, som 6,4 prosent synes at har vært best.

Tegnell er den enkeltpersonen som journalistene mener er best på å håndtere mediene. 42 prosent svarer dette. Andreplassen innehar statsminister Stefan Löfven, med 7,6 prosent av stemmene.

Om Tegnell sier journalistene at han er «eksepsjonell», «han svarer alltid på telefon når man ringer» og «han forteller ting som de er, uten å pakke det inn».

Eller som en svensk journalist sier det:

«Herr Tegnell naturligtvis. Jäklar vad han har slitit alltså. Det känns ju som att han blivit ansiktet utåt i media för hela den här pandemin, och sedan drar han ett stort lass informationsmässigt också.»

Undersøkelsen ble gjennomført i tidsrommet juni til september i år.

Powered by Labrador CMS