André Støylen i Sparebankstiftelsen DNB sier han vil kjempe for papiravisa når stiftelsen overtar som Amedia-eier. Foto: Martin Huseby Jensen
André Støylen i Sparebankstiftelsen DNB sier han vil kjempe for papiravisa når stiftelsen overtar som Amedia-eier. Foto: Martin Huseby Jensen

Ny Amedia-eier vil kjempe for papiravisa

Vil forhindre at digitaliseringen av mediehusene går for langt.

Publisert Sist oppdatert
Sparebankstiftelsen DNB mener lokalavisenes framtid avhenger av inntekter fra papiravisa.
 
– Vi må ikke jage folk bort fra papiravisa til det digitale, sier administrerende direktør André Støylen i Sparebankstiftelsen DNB til Klassekampen.
 
Mandag ble det kjent at stiftelsen kjøper 100 prosent av aksjene i Amedia, Norges nest største mediekonsern. Sparebankstiftelsen DNB overtar som eier i april, og Støylen sier han ikke har hastverk med å forlate den synkende papirskuta.
 
– Det store problemet er at nedgangen i papirannonser fortsatt er så mye større enn økningen i digitalannonser. Men papirannonser står fortsatt for en betydelig andel av avisenes inntekter. De nærmeste årene vil derfor økonomien i lokalavisene være helt avhengig av papir, sier Støylen.
 
Han mener nettavisene først og fremst vil være et tilbud for lesere som er villige til å betale for innholdet. Økonomien i gratis nettaviser har han liten tro på for Amedias del.
 
– Tanken om å utvikle annonsebaserte nettaviser som en inntektskanal er i ferd med å bli forlatt. Amedia har gjort en bra jobb med denne overgangen ved å lukke stadig flere av sine nettsider. Det er en forretningsmodell som jeg tror er riktig vei å gå, sier Støylen.
Powered by Labrador CMS