Mediefolk:

Fra venstre Øyvind Aukrust, Andrea Ånestad, Camilla Heiervang, Fredrik Borchrevink Lange og Camilla Mellemstrand.
Fra venstre Øyvind Aukrust, Andrea Ånestad, Camilla Heiervang, Fredrik Borchrevink Lange og Camilla Mellemstrand.

Nationen styrker redaksjonen

Ansetter tre faste og to vikarer.

Publisert Sist oppdatert

– Våre journalister har virkelig stått på gjennom koronaen fra sine hjemmekontor. Opplagsveksten Nationen opplever er en real lagseier. Nå styrker vi laget med nye dyktige medarbeidere slik at vi kan fortsette å vokse og bli enda bedre, sier nyhetsredaktør Svein Ove Hansli i en pressemelding.

På listen er det fire helt nye navn i Nationen og en vikar som går over i fast stilling.

Camilla Heiervang

Heiervang kommer fra vikariat som politisk journalist i NRK. Hun har tidligere jobbet i Aftenposten og Vårt Land.

Heiervang er utdannet psykolog, og får nå fast jobb som politisk journalist i Nationen.

– Vi gleder oss til å styrke vår dekning på politikk ved å få på plass Heiervang. Hun har god nyhetsteft og interesse for politikk. Nationen har de siste årene vist at vi kan være veldig gode på politisk journalistikk selv om vi er små. Med Heiervang på laget kan vi love at vi skal levere solid også i tiden fremover, sier nyhetsredaktør Hansli.

Camilla Mellemstrand

Mellemstrand kommer fra stilling som redaktør i Felleskjøpet Agri, men har lang fartstid fra Tun Media som Nationen er en del av.

Hun har tidligere vært innom Nationen og Bondebladet. Hun var lenge utgavesjef og journalist i Norsk Landbruk før hun gikk til Felleskjøpet Agri.

– Mellemstrand kjenner vi godt fra før. Hun har en unik kunnskap om norsk landbruk i tillegg til å være en svært dyktig journalist. Hennes penn vil gi oss journalistikk og faglig tyngde som vi tror våre lesere vil sette stor pris på, sier Hansli.

Fredrik Borchrevink Lange

Borchrevink Lange har jobbet som lesejeger i Nationen i godt over ett år.

– Det er gledelig at vi nå kan tilby en av våre dyktige vikarer fast stilling hos oss. Han har vært en sentral bidragsyter i den digitale veksten Nationen har hatt det siste året, sier nyhetsredaktøren.

Andrea Ånestad

Ånestad har med seg en fersk master i undersøkende journalistikk fra Universitetet i Bergen. Hun har tidligere jobber i Dagsavisen, Moss Avis og nå senest i NRK, hvor hun i sommer var tilknyttet økonomi- og politikkredaksjonen

Nå starter hun i et vikariat i Nationen ut august 2022.

– Ånestad har en bred og god forståelse for politikk og næringsliv. Hennes solide kunnskap i tillegg til utdanning i undersøkende journalistikk, vil være et viktig bidrag til å gjøre Nationen enda bedre og relevant i tiden framover, sier Hansli.

Øyvind Aukrust

Aukrust har en bachelor i fotojournalistikk fra Høgskolen i Oslo og Akershus, i tillegg har han studert sosiologi og idéhistorie ved Universitetet i Oslo.

De siste årene har han hatt vikariater i flere redaksjoner som Kommunal Rapport, Vesterålen Online, Dagsavisen og Dagsavisen Fremtiden.

Han går nå inn i et vikariat i Nationen ut august 2022.

– Aukrust er en drivende dyktig journalist med et levende språk som i tillegg tar veldig gode bilder. Vi gleder oss til å få han med på laget og er sikre på at han vil levere kvalitetsjournalistikk som våre lesere vil sette pris på.

Svein Ove Hansli, nyhetsredaktør i Nationen.
Svein Ove Hansli, nyhetsredaktør i Nationen.

Vikarene starter opp nå i løpet av de neste to ukene. Mellemstrand og Heiervang er på plass på nyåret, mens Borchrevink Lange er over i fast jobb umiddelbart.

– Vi har mye feiring til gode etter mange måneder på hjemmekontor. Nå kan vi feire at det går veldig bra for Nationen og at vi får med oss mange dyktige kollegaer, sier nyhetsredaktøren.

Powered by Labrador CMS