Reporter og redigerer Anders Veberg (f.v), produsent Karoline Fossland og programleder Andreas Bakke Foss. Foto: Signe Dons / Aftenposten
Reporter og redigerer Anders Veberg (f.v), produsent Karoline Fossland og programleder Andreas Bakke Foss. Foto: Signe Dons / Aftenposten

Aftenposten med daglig nyhetspodkast - inspirert av amerikanske The Daily

Har ennå ikke annonsører med på laget.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag 3. oktober lanserer Aftenposten sin nye daglige podkast Forklart. Det skriver Aftenposten i en pressemelding.

– Du kan godt si at vi er inspirert av suksessen The Daily til The New York Times, sier Karoline Fossland til Journalisten.

Fossland skal være produsent av podkasten. The Daily har blitt populær også i Norge med sine daglige nyhetspodkaster, der NYT-journalist Michael Barbaro stort sett intervjuer andre journalister i avisa om sakene de har laget.

I pressemeldingen skriver Aftenposten at Forklart også skal gå inn i én aktuell sak hver dag, som skal fortelles av avisens egne journalister, kommentatorer og redaktører.

Hensikten skal være at publikum skal få muligheten til å komme ordentlig inn i en sak om dagen, slik at de forstår nyhetsbildet litt bedre.

Fossland forteller til Journalisten at de enn så lenge ikke har fått noen annonsører med på laget, men at kommersialisering av podkast er noe Schibsted jobber med.

Forklart skal ledes av Andreas Bakke Foss. Karoline Fossland er produsent, mens kulturjournalist Anders Veberg er reporter og redigerer.

I pressemeldingen uttaler sjefsredaktør Espen Egil Hansen at det er viktig for Aftenposten å være til stede med lydinnhold, i og med at smarthøytalere snart vi snakke norsk.

Powered by Labrador CMS