Andreas Foldberg er ansatt i et vikariat, og Line Orfjell er fast ansatt i Oppdatert.
Andreas Foldberg er ansatt i et vikariat, og Line Orfjell er fast ansatt i Oppdatert.

MEDIEFOLK:

Line Orfjell og Andreas Foldberg er ansatt i NRKs Oppdatert

Orfjell begynner i august og Foldberg er på plass i oktober.

Publisert

Fra en rekordstor søkerbunke med hele 123 kandidater har NRKs nyhetspodkast Oppdatert ansatt to nye produsenter: Line Orfjell (31) i en fast stilling og Andreas Foldberg (36) i et vikariat.

– Dette er drømmejobben, rett og slett! Oppdatert er en av landets viktigste podkaster, og jeg har vært fast lytter siden starten. Det er skikkelig stas å få bli en del av redaksjonen, og jeg gleder meg veldig til å bidra med min erfaring, sier Orfjell i en pressemelding.

Hun kommer fra NRK P3, hvor hun har vært både podkast-vaktsjef, programleder og produsent. Tidligere har hun blant annet jobbet i VG, og har både en bachelor i tekst fra Westerdals og i journalistikk fra Høgskolen i Oslo.

­– Line har bred erfaring, er idérik og trygg, både som historieforteller og i det journalistfaglige. Fra årene i P3 tar hun også med seg spisset kompetanse om målgruppen vår, sier redaksjonsleder Ingrid Indseth.

Orfjell får følge av Andreas Foldberg. Han er både lyddesigner og utdannet journalist fra Danmarks medie- og journalisthøjskole, med bakgrunn fra blant annet DR i Danmark.

– Dette må være som å skrive kontrakt med det norske landslaget! Jeg gleder meg til å bli en del av dette drømmelaget og bidra med min entusiasme for lyd som medforteller, sier Foldberg.

Han kommer fra rollen som redaksjonsrådsleder i RadiOrakel, og begynner i oktober.

– Det er ikke mange som behersker hele kretsløpet til en podkastepisode, men det gjør Andreas. I tillegg har han undervist i podkastproduksjon i flere år og vil bringe inn nye tanker om hvordan vi skal utvikle Oppdatert videre, sier Indseth.

Orfjell begynner i august og Foldberg er på plass i oktober. NRK er veldig fornøyd med de to forsterkningene:

– Hver uke viser lytterne at de setter pris på Oppdatert ved å sende oss til førsteplassen på Poddtoppen. Nå har vi lyttet til dem, og med to nye produsenter på laget, blir det mer Oppdatert til folket, sier Indseth.

Powered by Labrador CMS