Redaksjonsklubben i Budstikka reagerer skarpt på aksjonæropprøret. Foto: Petter Sørnæs, Budstikka)
Redaksjonsklubben i Budstikka reagerer skarpt på aksjonæropprøret. Foto: Petter Sørnæs, Budstikka)

Raser mot aksjonærer

– Kuppforsøk, mener redaksjonsklubben i Budstikka.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Redaksjonsklubben i Budstikka reagerer med vantro og raseri på det vi anser som et kuppforsøk fra en begrenset eiergruppering. De framstøt som er gjort er kun egnet til å skape uro og skader for  selskapet, både på kort og lang sikt. Det er det siste Budstikka trenger nå. Vi trenger å få en sjefredaktør på plass, fort, sier nyvalgt leder av redaksjonsklubben i Budstikka, Kine Thorsen.

Som Journalisten meldte onsdag krever flere av de største aksjonærene i Budstikka at styret avbryter prosessen med å ansette ny sjefredaktør. Aksjonærene krever at Budstikka i stedet innfører enledermodell for å spare penger når sjefredaktør Andreas Gjølme snart går av. Dagens administrerende direktør, Terje Tandberg, har ikke redaksjonell bakgrunn.

Vil ha to ledere

I en uttalelse tar klubbstyret “kraftig avstand fra den måten å arbeide på som her avdekkes”.

– Vi har ikke diskutert denne saken med medlemmene ennå. Men klubbstyret vil på det sterkeste sette oss imot at det innføres enledermodell i Budstikka. Vi vil ha toledermodell, som i dag. Det er i høyeste grad behov for en leder med fokus på det redaksjonelle, når man er i en krevende omstillingstid, sier Thorsen.

– Skadelig for bedriften

Klubbstyret peker på at medielandskapet er i kraftig endring, noe også Budstikka i høyeste grad også merker i form av fallende opplagstall og kraftig vekst på digitale plattformer.

“Å svekke den redaksjonelle ledelsen i en svært krevende omstillingsprosess ser vi som skjebnesvangert, både med hensyn til å utvikle de redaksjonelle produktene og for å bevare den journalistiske integriteten”, uttaler klubbstyret.

Sterkt og klart fokus

Thorsen minner om at Budstikka har forsøkt enledermodell tidligere.

– Erfaringene med toledermodell er vesentlig bedre, fordi den sikrer et sterkt og klart fokus på det redaksjonelle.

Klubbstyret understreker at de fleste av redaksjonen medlemmer også eier aksjer i bedriften og er interessert i en sunn drift på lang sikt, til fordel for kortsiktig økonomisk gevinst.

Powered by Labrador CMS