Mediefolk:

Andreas Grimsæth har jobbet 16 år i NRK.
Andreas Grimsæth har jobbet 16 år i NRK.

Andreas Grimsæth er ansatt som læringsspesialist i Schibsted

– Alle mediebedrifter trenger å bli bedre på læring.

Publisert Sist oppdatert

Etter over 16 år i NRK går Andreas Grimsæth til Schibsted i oktober. Der skal journalisten jobbe med læring i konsernets mediebedrifter, skriver Schibsted i en pressemelding.

– Skal mediene lykkes med samfunnsoppdraget i en tid der teknologi og folks vaner og behov er i rask endring, trenger alle mediebedrifter å bli bedre på læring. Å bidra til at journalistkolleger lærer mer og raskere, er spennende og givende, sier Grimsæth i pressemeldingen.

I løpet av sine ti år i NRK Hordaland jobbet Grimsæth både med nyheter og programutvikling. Han var blant annet med på å starte yr.no og ut.no, og ledet utviklingen av flere redaksjonelle prosjekter. Siden 2015 har han jobbet med læring og organisasjonsutvikling i NRK, de siste to årene som kringkastingens første fagleder for kompetanse med ansvar for NRKs overordna læringsarbeid.

– Mediebedrifter står i ekstreme utfordringer hvor vi må utvikle nye produkter, nye fortellergrep, bruke ny teknologi og kjempe om tida til publikum mot nye konkurrenter, sier Grimsæth.

– Det finnes ikke gitt pensum eller en fasit. Læring er derfor mye mer enn tradisjonelle kurs - det må være en del av arbeidshverdagen og den redaksjonelle utviklingen

Som læringsspesialist på konsernnivå skal han nå være partner for mediehusene i Schibsted News Media.

Schibsted Learning Lab ledes av Anna Zlatkovic. Hun er svært glad for å få Grimsæth med på laget, og hun beskriver ham som en mann med superkrefter.

– Han har en solid journalistisk bakgrunn fra NRK og har de siste årene jobbet med strategiske kompetansetiltak, som han vil fortsette å gjøre med oss.

Powered by Labrador CMS