Andreas Hensch Lunde. Foto: Privat.
Andreas Hensch Lunde. Foto: Privat.

Sa opp uten plan

Etter to og et halvt år i ABC Nyheter valgte Andreas Hensch Lunde å si opp jobben. Hva han skal gjøre nå, vel, det er ikke godt å si.

Publisert Sist oppdatert

Han har jobbet for blant annet Telemarksavisa og NTB/Scanpix, men da Andreas Hensch Lunde fikk muligheten i ABC Nyheter på nyåret 2008, hoppet han i det. Om to knappe uker står han igjen på bar bakke.

De siste månedene har vært preget av usikkerhet for de ansatte i nettstedet ABC Nyheter, mens eierne har etterspurt en ny modell for den snart fire år gamle satsingen. Det eneste de har vært sikre på er at den har vært dyr å drifte.

Prosess

Bekymringene spredde seg etter hvert blant de ansatte. En etter en forsvant ut døren. Til og med to av redaktørene forlot skuta. Den siste var Herman Berg, som gikk denne uken etter at den nye profilen til nettstedet ble tydeligere. Like bak ham sto Andreas, som sa opp torsdag denne uka. For ham kom ikke avgjørelsen over natta.

– Det har vært en lang prosess for meg. Så at jeg går på dagen er ikke riktig å si. Mentalt har jeg vært i en oppsigelse en god stund, sier han.

Andreas har gått og tenkt på å si opp lenge. Han har sågar luftet det på bloggen sin og spurt: «Hva skal jeg bli når jeg blir stor?». Det blogginnlegget medførte litt kjeft fra sjefen, og et jobbtilbud. Bare at jobbtilbudet ikke var akkurat i den delen av mediene som Andreas er spesialisert på.

Kanskje er det nettopp derfor han i et blogginnlegg fra i dag har spesifisert mer, for det kan nær sagt fremstå som en jobbsøknad når han forteller at han «Har fått sluttpakke, hva nå?»

– Du har blogget både om at du er på vei ut av jobben, og at du har fått sluttpakke. Hva slags reaksjoner har du fått?

– Nesten utelukkende positive tilbakemeldinger. En som jobber med rekruttering var skeptisk til fremgangsmåten. At sjefen ikke var veldig fornøyd med den første bloggposten er kanskje unødvendig å si.

Mulighet

Samme dagen som sjefen, Espen Udland, innvilget sluttpakke til Andreas, var jobbsøkeren til intervju i en annen mediebedrift. Han håper på å få seg ny jobb, men det er godt å vite at mediebransjen ikke er eneste som kan by på jobbmuligheter.

– Det finnes en verden utenfor media også. Det var aldri meningen å bli journalist, så da er det kanskje heller ikke meningen at jeg skal være i bransjen til «evig tid». Jeg trives i media og synes det er et morsomt og lærerikt sted å være, så jeg har ikke lyst til å forlate kollegene mine helt ennå, men det er heller ikke slik at jeg må bli for enhver pris.

– Så hva nå?

– Jeg leter aktiv etter jobb og har snakket med noen interessante firmaer, både i media og utenfor. Men jeg har ingenting konkret på hånden.

Powered by Labrador CMS