F.v.: Kristian Havnes Klemetzen, Jan Erik Finsæther, Birgitte Flote og Andreas Lie er nyansatt i Sunnmørsposten.
F.v.: Kristian Havnes Klemetzen, Jan Erik Finsæther, Birgitte Flote og Andreas Lie er nyansatt i Sunnmørsposten.

Sunnmørsposten ansetter fire nye journalister

– I sum betyr dette mer og bedre journalistikk, sier nyhetsredaktøren.

Publisert

Sunnmørsposten ansetter fire nye journalister i faste stillinger. Det opplyser avisen selv i en pressemelding fredag ettermiddag.

– Vi er svært fornøyde med å få denne kvartetten inn i redaksjonen. Hver for seg vil de styrke oss på viktige felt, og i sum betyr dette mer og bedre journalistikk både i ord, lyd og bilde fra Sunnmørsposten, sier Sindre Halkjelsvik, nyhetsredaktør i Sunnmørsposten, i pressemeldingen.

Birgitte Flote og Kristian Havnes Klemetzen er ansatt som nyhetsjournalister.

Flote har jobbet i Stavanger Aftenblad siden 2016 – de siste årene som politisk reporter med fokus på oppvekst, sosial og vindkraft. Fra tidligere av har hun erfaring som frontreporter og som reporter på direktesendt tv. Flote er utdannet journalist fra Høyskolen i Volda, og starter i stillingen i Sunnmørsposten i august.

Klemetzen kommer fra rollen som journalist og frontsjef i nyhets- og breakinggruppa i VG. Før det var han deskjournalist og innenriksreporter i Aftenposten, samt reporter og nettjournalist i NRK. Han starter i den nye jobben 4. april.

I tillegg har Sunnmørsposten ansatt Jan Erik Finsæther som videojournalist. Han er utdannet medieingeniør og har 15 år bak seg som videofotograf i NRK Marienlyst – blant annet gjennom produksjoner som «Monsen minutt for minutt» og «Svalbard minutt for minutt».

Siden august i fjor har han vært ansatt i en prosjektstilling i Polaris Media streamsenter. Finsæther vil dele på arbeidstiden mellom streamsenteret og Sunnmørsposten i en overgangsperiode.

Andreas Lie er ny sportsjournalist i avisa, og han startet i jobben allerede i desember 2021. Han har 18 års erfaring fra norsk toppfotball som keeper for AaFK, Hødd og Odd. Parallelt har han studert kultur- og samfunnsfag ved OsloMet, hvor han vil være ferdig med bachelorgraden våren 2022.

Powered by Labrador CMS