Andreas Wahl er programleder i NRKs Folkeopplysningen.
Andreas Wahl er programleder i NRKs Folkeopplysningen.

PFU skal behandle NRKs Folke­opplysningen fra Lillestrøm videregående skole

– Uetisk og udemokratisk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner klager NRK inn for Pressens Faglige Utvalg for et program om valgpåvirkning på en skole i Lillestrøm.

– Uetisk og udemokratisk, sier styreleder Isa Maline Isene i Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) ifølge Medier24.

NRK og Folkeopplysningen fikk kritikk i fjor høst da de lagde et program om valgpåvirkning gjennom bruk av falske nyheter og kontoer i sosiale medier på Lillestrøm videregående skole.

– Vi ser svært alvorlig på denne saken. Ikke bare fordi statskanalen tuklet med et skolevalg som også inkluderte reelle førstegangsvelgere, men også fordi dette er en holdning som stadig gjentar seg: at unge ikke blir tatt på alvor som samfunnsaktører, sier styrelederen.

Isene og LNU mener NRK har opptrådt udemokratisk og uetisk, skriver organisasjonen i en pressemelding.

– Skolevalget er en viktig arena for demokratiet. Det er en demokratidugnad på vegne av unge mennesker. Denne tuklingen oppleves som en hån mot det harde arbeidet ungdomspolitikerne legger i skolevalget.

Etikkredaktør Per Arne Kalbakk i NRK sier til Medier24 at de ikke har rukket å gå inn i klagen ennå.

– Vi er godt inne i ferietid også, så det kan ta litt tid. Men vi tar klagen til etterretning, og så får vi jobbe med den på vanligvis, sier han.

Powered by Labrador CMS