Flere kilder nære rekrutteringsprosessen i Fagpressen fremhever Elin Floberghagen som en meget sterk kandidat. Foto: Kathrine Geard
Flere kilder nære rekrutteringsprosessen i Fagpressen fremhever Elin Floberghagen som en meget sterk kandidat. Foto: Kathrine Geard

Blir dette Fagpressens neste sjef?

NJs leder er blant søkerne til jobben som direktør i Fagpressen.

I midten av oktober i fjor ble det kjent at Fagpressens administrerende direktør, Even Trygve Hansen, går av med pensjon fra jobben på sensommeren 2013.

Etter et par måneder med rekrutteringsprosess, har styreleder Marit Aschehoug gitt Journalisten søkelisten på jobben.

De med navn

Redaktør i Fagpressenytt, Berit Nyman (53), er den eneste interne søkeren på listen. I hvert fall blant de fire som navngis. Nyman ble ansatt i Fagpressen i 2002 og kjenner i så måte arbeidet organisasjonen gjør, og kontaktnettet. Før dette har hun arbeidet for Ny Tid og i Forbruker-rapporten.

Korreksjon. Berit Nyman er først og fremst sjef for redaksjonell kompetanse i Fagpressen.

Mediekommentator og journalist Andreas Wiese (53) i Dagbladet er en annen sterk kandidat på listen over søkere. Wiese har fulgt mediebildet tett i mange år og har god oversikt over strukturelle endringer i bransjen.

Norsk Journalistlags avtroppende leder, Elin Floberghagens (43) navn har dukket opp i spekulasjonene om Hansens etterfølger. Hun er en av de lengst sittende lederne i Journalistlaget etter seks år som leder og fire år som nestleder. Floberghagen har bakgrunn som journalist i Østlandets Blad, hvor hun har hatt blant andre Marit Aschehoug som sjefredaktør.

Den fjerde søkeren som er navngitt er Thorbjørn Johan Gaarder (57) som titulerer seg som «chief credit officer». Gaarder har ifølge VG Nett tidligere søkt jobber som administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus og politimesterstillingen i Oslo.

Og de uten

Ytterligere tre navn står på søkerlisten, men de får vi ikke se. Vi vet det er to menn på 40 og 45 år og en kvinne på 50 år. I tillegg har to kandidater trukket sine søknader.

Ifølge styreleder Aschehoug var dette godt kvalifiserte søkere. Det samme gjelder de tre som ønsker navnene sine unntatt offentlighet, selv om Aschehoug synes akkurat det er synd.

– Jeg synes vi har en god bredde blant søkerne våre. Det har god kompetanse. Vi har i hvert fall ingen problem med å finne en ny leder til Fagpressen, for kandidatene kan vi plukke fra øverste hylle.

Ifølge styrelederen har ansettelsesutvalget plukket ut seks kandidater i sorteringen som er overlevert hodejeger Åge Petter Christiansen som skal ta prosessen videre. Aschehoug håper at et endelig resultat foreligger i løpet av februar.

Powered by Labrador CMS