Mediefolk:

Ane Muladal, Martha Holmes og Eirik Røsvik har alle fått fast jobb i VG.
Ane Muladal, Martha Holmes og Eirik Røsvik har alle fått fast jobb i VG.

VG styrker seg på nyheter: Ansetter tre journalister i faste stillinger

Henter fra Dagbladet, NRK og egne rekker.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er veldig fornøyd med å ha ansatt tre unge, men likevel rutinerte nyhetsjournalister. De vil bli en del av en nyhetssulten og offensiv redaksjon, og vi gleder oss til å få dem på plass, sier VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken.

De tre er Ane Muladal, Martha Holmes og Eirik Røsvik.

– Martha Holmes skal jobbe med breaking news, og blir en del av en større satsing i nyhetsredaksjonen. Eirik Røsvik skal jobbe med politisk journalistikk i Nyhetsavdelingen, der vi styrker satsingen videre. Begge to har jobbet i VG tidligere og har dokumentert at de leverer kvalitetsjournalistikk, sier Håndlykken.

- I tillegg er vi veldig glad for at Ane Muladal har sagt ja til å bli en del av VGs dagsordenavdeling. Vi har høye ambisjoner for den undersøkende journalistikken, og vi ser fram til at Ane skal bidra med sine kvaliteter for å sikre nye avsløringer fra VG.

Kort om de tre:

Ane Muladal (29) fra Oslo går fra Dagbladet til VG. Muladal har jobbet i Dagbladet siden 2015, hvor hun har bekledd flere roller i redaksjonen, senest som reportasjeleder for Magasinet/Pluss.

Hun har også laget to dokumentarer for NRK. I 2016 laget hun dokumentaren «Beredskapsløftet» for NRK Brennpunkt, og i fjor laget hun dokumentaren «Min onkel – Torpedoen» for NRK Innafor.

Muladal har både en bachelor i journalistikk og en bachelor i administrasjon og ledelse fra OsloMet. I VG skal hun jobbe i dagsordenavdelingen.

Martha Holmes (25) fra Asker får fast ansettelse i VG etter snart tre år som vikar. Hun har bred erfaring fra VG-huset og har jobbet med flere av de største nyhetssakene vi har dekket det siste året innenfor innenriks, politikk og utenriks, inkludert dekning av valgkampen, NAV-skandalen og Frode Berg-saken.

Holmes er utdannet statsviter fra NTNU og har tidligere jobbet i Drammens Tidende. Hun skal jobbe i VGs breaking-gruppe.

Eirik Røsvik (29) fra Vigra utenfor Ålesund kommer til VG fra doktorgradsstudier i historie ved Cambridge University i Storbritannia. Han forsker på monarkers mediestrategi og personfokus i politisk kommunikasjon. Han har tidligere studert ved St. Andrews University i Skottland, og har i studietiden hatt flere sommervikariater i VG. Han dekket blant annet valgkampen i 2017.

Røsvik har tidligere jobbet for Sunnmørsposten, og skal jobbe i VGs nyhetsavdeling.