VG-journalistene Lars Joakim Skarvøy og Marie Melgård har skrevet boka «Alle skal ned». Foto: Kagge Forlag
VG-journalistene Lars Joakim Skarvøy og Marie Melgård har skrevet boka «Alle skal ned». Foto: Kagge Forlag

Ap-profiler ut mot VG-journalisters bok om Ap

– Inneholder faktafeil.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Anette Trettebergstuen og Eva Kristin Hansen sier boken «Alle skal ned» om Ap, metoo og Trond Giske, inneholder faktafeil.

Boken ble publisert i fjor høst, skrevet av VG-journalistene Lars Joakim Skarvøy og Marie Melgård. Den omhandler metoo-saken mot Giske og den påfølgende maktkampen i Ap.

Både Trettebergstuen og Hansen sier til Dagbladetat boken inneholder feil og det de opplever som en spekulativ framstilling av enkelte episoder.

Kagge forlag sier de har tillit til arbeidet som er gjort.

– Vi jobbet tett med Marie Melgård og Lars Joakim Skarvøy i over et år før utgivelsen, og har tillit til det arbeidet de har gjort med boken, skriver sjefredaktør Tuva Ørbeck Sørheim i en epost til Dagbladet. Hun understreker at hun uttaler seg på vegne av Skarvøy og Melgård.

Trettebergstuen reagerer særlig på at det i boken hevdes at hun møtte Giske og flere andre i Ap til diskusjon om Giskes framtid hjemme hos ham i fjor vinter. Temaet skal ha vært å hjelpe Giske til å fortsette som nestleder, ifølge boken.

Trettebergstuen sier til Dagbladet at hun ikke var til stede. Det samme opplyser en kilde som var hjemme hos Giske denne kvelden. Trettebergstuen sier også at hun aldri ønsket at Giske skulle fortsette som nestleder etter metoo-anklagene mot ham før jul 2017.

Også Eva Kristin Hansen, visepresident på Stortinget, er kritisk.

– Mye av det som står om meg er faktisk feil. Jeg ante ikke at boken inneholdt episoder som omhandlet meg før jeg leste det, sier Hansen til Dagbladet.

Hun ga ifølge Dagbladet forfatterne beskjed om at hun ikke ønsket å bidra til boken. Sørheim i Kagge forlag sier Hansen fikk flere henvendelser fra forfatterne under arbeidet med boken, men at hun valgte å ikke besvare dem.

Powered by Labrador CMS