I 2012 tok Anna B. Jenssen over som eneleder i Morgenbladet. I september 2019 har hun vært gjennom en større nedbemanningsrunde og tillitskrise i bladet. Arkivfoto: Fredrik Bjerknes
I 2012 tok Anna B. Jenssen over som eneleder i Morgenbladet. I september 2019 har hun vært gjennom en større nedbemanningsrunde og tillitskrise i bladet. Arkivfoto: Fredrik Bjerknes

Anna B. Jenssen til Medier24:
– Jeg har gjort feil

«Jeg mener den digitale omstillingen og kostnadskuttene er nødvendige for sikre Morgenbladet et liv i fremtiden,» skriver hun.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I et større intervju med Medier24 tar Morgenbladets ansvarlig redaktør Anna B. Jenssen selvkritikk for den jobben hun har gjort.

– Ja, selvsagt. Bare se på resultatet nå. Ingen ønsker å være i en slik situasjon. Jeg har gjort feil i prosessen. Jeg har kanskje ikke brukt nok tid til å høre på folk sin uro rundt dette, sier hun til nettavisen.

Journalisten har flere ganger vært i kontakt med Jenssen om et intervju, men har foreløpig ikke fått det.

I et leserinnlegg i samme avis forsøker hun også å forklare hva som skal være Morgenbladets vei videre. Hun mener det ikke ligger noen stor profilendring bak endringene.

«Våre journalistiske kjerneområder er idédebatt, akademia/forskning og kulturfeltet og det vil det fortsatt være,» skriver hun

Jenssen avviser samtidig at hun kommer til å gå.

«Som leder må jeg ta ansvar for den situasjonen som har oppstått i Morgenbladet. Men det er også mitt ansvar å ta oss videre,» skriver Jenssen.

Hun viser til at Morgenbladet vil sikre flere ben å stå på til den dagen papirproduksjonen blir for dyr.

«Jeg mener den digitale omstillingen og kostnadskuttene er nødvendige for sikre Morgenbladet et liv i fremtiden. Jeg vil gjøre mitt ytterste for å få til et bedre samarbeid og en mer konstruktiv dialog. Men jeg kan altså ikke la være å gjøre det som er jobben min,» skriver hun senere i innlegget.

Powered by Labrador CMS