Anne Aasheim. Foto: Birgit Dannenberg
Anne Aasheim. Foto: Birgit Dannenberg

Dagbladet byttet trykkeri i natt

Snart på gata med normalt sidetall og opplag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi har brukt et annet trykkeri i natt på grunn av sympatiaksjoner på Lørenskog, forteller sjefredaktør Anne Aasheim etter at medlemmer i Grafisk forbund forsøkte å stanse dagens avis.

Etter at ledelsen i Dagbladet orienterte om nedskjæringer i form av fem permitteringer og åtte oppsigelser, gikk grafikerne i avisa først i klubbmøte, og deretter rett hjem fra jobben.

Sympati

Dagens avis ble brukket uten deres hjelp, men det var lenge uklart om grafikerne ved Dagbladets trykkeri på Lørenskog ville produsere avisa.

Da sympatiaksjonen var et faktum, var tilsynelatende avisledelsen forberedt. Tirsdagens avis er forsinket, men kommer med normale 60 sider, opplyser sjefredaktøren.

Aasheim uttalte i går at grafikerne bryter hovedavtalen

– Vi gjør det vi kan for å prøve å få et produkt på gata i morgen. Men det er klart at dette er alvorlig. Det er så alvorlig at grafikerne nå setter både egne og andres arbeidsplasser i fare. Og det er jeg svært skuffet over, sier Aasheim til NRK.

Se video med Aasheim her.

Permitteringene ble varslet i går med opptil et halvt års varighet, skriver Dagbladet.no. Stillingene er knyttet til desken og til annonseproduksjonen.

Grafikerne som er varslet oppsagt, jobber hovedsakelig på papiravisdesken.

Powered by Labrador CMS