Anne Aasheim legger om Dagbladet på søndag. Foto: Kathrine Geard
Anne Aasheim legger om Dagbladet på søndag. Foto: Kathrine Geard

– Kutter i trykken

Dagbladet legger om på søndager, men skal opprettholde dampende nyhetsavis.

Publisert Sist oppdatert

Tjue år etter at Dagbladet lanserte sin søndagsavis, skal avisen legges om. Dagbladet har det siste halvannet året gjort store endringer med produktet, gjennom glansing av Dagbladet Magasinet, omlegging av Fredag og radikale endringer i selve avisen.

Nå står søndag for tur, og da har sjefredaktør Anne Aasheim og hennes kolleger tatt fram papirkniven og gått løs på størrelsen.

Medievaner

– Selve nyhetsavisen blir i samme format som magasinet. Avisen blir mer mobil og mer kompakt, og noe annerledes redigert for å møte lesere i søndagsmodus. Dette er i pakt med folks endrede medievaner, sier Anne Aasheim.

Redaktøren viser til at internasjonale mediehus svært lenge har behandlet søndagene annerledes. Løssalgsavisene i Norge har blant annet ikke dagligvarehandelen som butikkanal, derfor mener hun at mange opplever søndagslesingen som noe annet enn hverdagslesingen. Derfor tar Dagbladet nå grep om dagen.

– Det blir spennende se hvordan mottakelsen blir.

Noe sparing

Aasheim forteller at de vil følge reaksjonen i markedet tett. Hun regner med at grepet de nå gjør vil bli fulgt med lupe av andre aktører.

– Hva slags besparelser er det Dagbladet her får til?

– Ikke redaksjonelt, det skal være en dampende nyhetsavis. Men trykkostnadene går noe ned siden vi trykker både avis og magasin samtidig, og der sparer vi mye penger.