Åpenhet om bonuser

Ledelsen og styret i Hjemmet Mortensen endrer politikk, etter press fra de ansatte.

Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Dette er veldig positivt. Vi er godt fornøyd med utviklingen, sier Katrine Strøm, fellestillitsvalgt for journalistene i HM Media, etter avklaring i styret tirsdag. Budskapet fra styrelederen er at det nå blir full åpenhet rundt bonusene til toppsjefen og andre ledende ansatte i ukebladkonsernet.

2. september krøp administrerende direktør Anne Britt Berentsen til korset og besluttet å betale tilbake hele lønnstillegget sitt i kriseåret 2009.

Tillegget på 229.000 kroner inkluderte en uspesifisert bonus. Beslutningen om full åpenhet kom etter sterke reaksjoner blant de ansatte.

Hemmelighetskremmeri

På styremøtet i Hjemmet Mortensen tirsdag fastslo styreleder Torsten Bjerre Rasmussen at styret vil bli informert om framtidige lederbonuser i selskapet. Til nå har det vært totalt hemmelighetskremmeri rundt de årlige bonusutbetalingene.

Andre store medieselskaper, som Schibsted og Media Norge-bedriftene, kjører full åpenhet om bonuser i sine årsregnskap.

Ba om kriterier

I slutten av august varslet de tillitsvalgte et initiativ overfor ledelsen, for å få oppklart hvilke kriterier som gjelder for bonusutbetalinger i selskapet. Alle klubblederne i HM Media sendte et brev til Berentsen med en rekke spørsmål om ledelsens lønns- og bonusforhold.

– Vi fikk et svar fra Berentsen, med forslag til hvordan vi skulle gå fram videre internt. Det er i ferd med å skje, og det er bra, sier Katrine Strøm som roser ledelsens nye politikk.

Powered by Labrador CMS