Ingrid Ciakudia-Moxnes har fått jobb i NRK.
Ingrid Ciakudia-Moxnes har fått jobb i NRK.

MEDIEFOLK:

NRK ansetter tre journalister med flerkulturell bakgrunn

– Vi skal gjøre vårt innhold mer relevant for alle minoritetsgrupper, også innenfor legning, livssyn, språk og funksjonsevne.

Publisert Sist oppdatert

Ingrid Ciakudia-Moxnes, Ragnhild Aarø Njie og Zhilwan Manbari har fått jobb i NRK Oslo Viken, melder NRK i en pressemelding.

– Vi er skikkelig glade for å ha disse tre på laget. De har sterk erfaring og kompetanse på mangfold, som er svært viktig for oss som skal lage journalistikk som speiler Stor-Oslo. Blant annet fordi én av tre innbyggere i vårt dekningsområde har flerkulturell bakgrunn, sier NRK Oslo og Vikens publiseringssjef i Oslo, Anne Karin Pessl-Keiven.

Ciakudia-Moxnes er oppvokst i Tønsberg og har kongolesisk bakgrunn. Hun har mye kunnskap om unge målgrupper og brenner for at spesielt unge minoriteter skal få en større stemme i norsk media. Hun har studert journalistikk og menneskerettigheter på Kingston University i London og tidligere jobbet i Tønsbergs Blad, Gjengangeren, Drammens Tidende, VG, FN, afrika.no og NRK P3.

Aarø Njie er oppvokst i Oslo og Bærum, og har norsk-gambisk bakgrunn. Hun var Flere-stipendiat i 2016 og har tidligere jobbet i Nyhetsdivisjonen i NRK, A-magasinet, VG, Dagsavisen, Budstikka, D2 og Dagbladet, der hun blant annet hadde ansvar for essay-serien «Norske tilstander» om det flerkulturelle Norge. Ragnhild har en bachelor i multimedial journalistikk fra Universitetet i Stavanger og en master i Afrikastudier fra Københavns Universitet.

Manbari er opprinnelig fra Kurdistan og kom til Norge i 1999. Han har også vært Flere-stipendiat i NRK, og har det siste året vært nyhetsjournalist i Moss avis. Tidligere har han vært nettjournalist for NRK Direkte og nett, jobbet på bildedesken i Nyhetsdivisjonen, og også vært innom både NRK Sørlandet og NRK Østlandssendingen.

Powered by Labrador CMS